Tačiau šiemet Lietuvos ir Lenkijos čempionatuose laurus nuskynę sportininkai ilgai švęsti negalės. Jau sausio pradžioje Vezuvijaus papėdėje Italijoje įrengtoje Sarno trasoje jie pradės treniruotis gerokai greitesne nei iki šiol technika.

2015 metų statistika buvo iškalbinga. Gustas ir Danielius visiškai dominavo Lietuvos čempionate „Mini 60“ kartingų klasėje. Aštuoniuose etapuose jie nugalėjo visose 8 kvalifikacinėse lenktynėse, 8 pusfinaliuose ir 8 finaluose.

Keturiolikos etapų Lenkijos „Mini Rok“ čempionate G. Grinbergas nugalėjo 7 kvalifikacijos lenktynėse, 7 pusfinaliuose ir 7 finaluose bei tapo Lenkijos čempionu, o D. Vavilovas šventė savo pirmą pergalę užsienyje ir tapo Lenkijos čempionato 4 vietos laimėtoju.

Neoficialiame „Mini Rok“ pasaulio čempionate (oficialiuose čempionatuose gali dalyvauti tik 13 metų sulaukę lenktynininkai), kuriame dalyvavo 118 lenktynininkų, 2015 metais tapusių 37 šalių čempionais ir prizininkais, G. Grinbergas iškovojo 11 vietą. Įvertinus dalyvių skaičių, tai iki šiol didžiausias Lietuvos sportininkų pasiekimas šioje klasėje ir amžiaus grupėje.

Beje, abu sportininkai yra nominuoti „BirelArt“ geriausių metų lenktynininkų rinkimuose. Jie varžosi lenktynininkų iki 13 metų kategorijoje. Reikia priminti, kad vienas iš „BirelArt“ kartų gamintojo savininkų yra garsusis Nicolas Todt'as, buvusio Ferrari komandos vadovo ir dabartinio FIA (Tarptautinės automobilių sporto federacijos) vadovo Jeano Todt'o sūnus. Jis taip pat yra Fellipe Massa bei kelių kitų F1, GP2, GP3 ir DTM lenktynininkų agentas, ieškantis autosporto talentų visame pasaulyje.

Jau 3 metus ginantis gamyklinės „BirelArt“ komandos filialo Lenkijoje spalvas lietuvių duetas kitąmet žengia dar vieną žingsnį autosporto aukštumų link. Jauniausi Lietuvos profesionalūs pilotai, 2015 metais startavę net 30 lenktynių Lietuvoje, Lenkijoje ir Italijoje, 2016-aisiais savo jėgas bandys „Junior Rok“ kategorijos varžybose.

„Dar metus galėjome lenktyniauti „Mini Rok“ klasėje, tačiau manome, kad jau esame pasiruošę žengti didelį žingsnį pirmyn. Esame suplanavę rimtą treniruočių programą Italijoje žiemos sezono metu, o po to iškart kelių varžybų seriją Italijoje ir Lenkijoje, kur nesiruošiame finišuoti žemiau pirmo dešimtuko ribos. Pirmo sezono „Junior Rok“ kategorijoje tikslai – prizinės vietos lenktynėse ir penketukas labai konkurencingo Lenkijos čempionato bendroje įskaitoje. Labai norime dalyvauti ir Lietuvos čempionate. Tikimės , kad kitam sezonui Lietuvos Kartingo Federacijos vadovybė patvirtins „Junior Rok“ klasę šalies čempionate “, – kalbėjo komandos vadovas Darius Grinbergas.

„BirelArt by WTR“ komandos gretas Italijos čempionate papildys „Shifter Rok“ klasėje startuosiantis Lietuvos čempionato „Open 125“ klasės trečios vietos laimėtojas Andrius Gelžinis, savo startus Lietuvoje ir Lenkijoje jau planuoja jauniausias komandos narys, aštuonmetis Ąžuolas Jotautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją