Abėcėlės tvarka pradėkime nuo „Audi Q7“, kuris pasitinka gausiu naujovių sąrašu: taupesni varikliai, pažangios elektroninės sistemos, gausybė vairavimo pagalbininkų, daugiau pramogai skirtų funkcijų. Automobilio pramogų sistemos sąveikauja ir su „Google Android Auto“, ir su „Apple CarPlay“ standartais.

Gamintojas iš esmės pakeitė išorės dizainą, sumažino kėbulo matmenis, priklausomai nuo įrangos, automobilis lengvesnis net 325 kg. Tokį palengvėjimą lėmė nauja važiuoklė, kėbulo rėmo konstrukcija. „Audi Q7“ tapo dar lengviau ir patogiau valdomas. Gali būti ir septynvietis.

Gamintojas pažymi, kad oro pripūtimo slėgio, o ne darbinio tūrio didinimas leido gerokai sumažinti variklių dydžius ir svorį bei išsaugoti tokias pat įspūdingai dinamiškas eksploatacines charakteristikas.

„Audi Q7“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 60050 eurų, netrukus pasirodys ir dyzelinis įkraunamas hibridas.
"Audi Q7"

Stilingas ir praktiškas visureigis – taip prisistato „KIA Sorento“, kuris akis džiugina nugludintomis, elegantiškomis eksterjero linijomis, erdviu interjeru, kokybiškomis apdailos medžiagomis. Pasižymi manevringumu, važiavimo komfortu ir ekonomiškumu.

Automobilis siūlomas penkių arba septynių vietų, turi ilgesnę ratų bazę nei pirmtakas ir tai pastebimai jaučiasi salone. Padidėjo ir visureigio bagažinės tūris, o paslinkus galinę sėdynių eilę jis gali išaugti dar labiau.

Automobilis turi 360 laipsnių vaizdo kamerų sistemą, kurios pagalba galima stebėti viską, kas dedasi aplink; pagalbinę sistemą, perspėjančią apie nukrypimą iš eismo juostos ir koreguojančią automobilio trajektoriją; perspėjimo sistemą apie aklojoje zonoje esančius kitus automobilius, eismo ženklų atpažinimo sistemą ir pan.
"KIA Sorento"

„Sorento“ kaina prasideda nuo 39990 eurų.

Visureigiui „Land Rover Discovery Sport“ gamintojas drauge su „Discovery“ vardu perdavė gebėjimus bekelėje, tačiau modelio išvaizda kitokia – automobilio linijos elegantiškos, aptakios, apdailai naudotos itin kokybiškos medžiagos.

Gamintojas šį savo kūrinį vadina visapusiškiausiu „Land Rover“: kompaktiškos formos slepia 5+2 sėdynių funkcionalumą, tačiau visiems patiks manevringumas, gebėjimas įveikti bet kokią kelio dangą su „All Terrain Response“ sistema bei prabangus komfortas.
"Land Rover Discovery Sport"

„Discovery Sport“ ištrina ribą tarp vadinamųjų miestui skirtų visureigių ir tikrųjų, tinkamų kelionėms be pažymėtų takų.

Automobilis siūlomas su dyzeliniais arba benzininiais varikliais, taip pat su penkiomis arba septyniomis sėdimomis vietomis. Galima rinktis ir modelį su 9 laipsnių automatine pavarų dėže.

„Discovery Sport“ kaina prasideda nuo 36700 eurų.
"Mercedes-Benz GLE Coupe"

Vienintelis kupė kėbulo SUV konkurse – „Mercedes-Benz GLE Coupe“. Šis padidinto pravažumo visureigis – išskirtinio „Mercedes-Benz“ dizaino automobilis, gamintas pagal ML modelį. Galingo automobilio garsas, tiksli ir greita reakcija į vairuotojo komandas leidžia pajusti sportiškąją jo pusę, o nepriekaištingai dirbanti pakaba, pagalbinės vairavimo sistemos ir automobilio salono išbaigtumas suteikia juo važiuojantiems asmenims komfortabilumą.

Atitinkamus pakabos darbo režimus vairuotojas gali pasirinkti pats.

Automobilio kėbului netrūksta kupė būdingų linijų, interjere gausu prabangių medžiagų. Apdailai naudotas kokybiškas plastikas, minkšta oda, natūralus medis. Nemaža dalis į modelį diegiamų pagalbinių vairavimo bei saugumo sistemų jau matytos C, E ir S klasių modeliuose.

Į sportišką visureigį montuojami dyzeliniai ir benzininiai varikliai, patys galingiausi jų turi dvigubą turbiną. Automobilio kaina prasideda nuo 66700 eurų.
"Nissan NP300 Navara"

Tarp prabangių SUV vietos suteikėme ir naujajam „Nissan NP300 Navara“, mat šis modelis keičia standartus vienos tonos pikapų segmente. Šiame automobilyje įkūnyta geriausia „Nissan“ praktika kuriant populiariuosius krosoverius ir daugiau nei 80 metų siekianti patirtis gaminant tvirtus ir sumaniai sukonstruotus komercinius automobilius. Be to, „NP300 Navara“ komplektuojama su gausia komforto bei saugumo įranga.

Naujasis modelis yra visapusiškai atnaujinta versija, išsiskirianti penkių svirčių galinės pakabos sistema „Double Cab“ versijose. Automobilis pasižymi virš 1 tonos keliamąja ir 3,5 tonos velkamąja galia. Naujovė segmente – 5 metų ir 160 000 km garantija. Taip pat, pirmą kartą į pikapą diegiamos aplinkinio vaizdo ir avarinio stabdymo sistemos.

Modelis komplektuojamas su dyzeliniais varikliais, kurių galingiausias aprūpintas dviem turbinomis. Siūlomas su mechanine 6 pavarų ir automatine 7 pavarų transmisija.

Neseniai „International Pick-Up Award 2016“ apdovanojimą pelnęs automobilis mūsų šalyje kainuoja nuo 26208 eurų.
"Volvo XC90"

12 metų lauktas visiškai naujas „Volvo XC90“ – ryškios išvaizdos, prabangus septynvietis visureigis su pažangiausiomis saugos sistemomis, naujos technologijos varikliais, aukštu galios ir ekonomiškumo santykiu bei aukščiausios kokybės vidaus apdaila. Taip prisistato skandinavų perlas.

Automobilis komplektuojamas su keliais dyzeliniais ir benzininiais keturių cilindrų motorais, taip pat siūloma ir iš tinklo įkraunamo hibrido versija. Naujos kartos „Volvo XC90“ turi technologiškai pažangiausią standartinę saugumo įrangą.

Standartinėje modelio įrangoje yra nuslydimo nuo kelio apsauga, automatinė stabdymo „City Safety“ sistema atsiradus kliūčiai kelyje. Ši veikia ir tuo atveju, jei vairuotojas sukasi priešais atvažiuojančią transporto priemonę.

Siūlomas septynvietis modelis su visų varančiųjų ratų pavara bei automatine pavarų dėže, o jo kaina startuoja ties 51719 eurų žyma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)