Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus kvietimu, pirmą kartą sportininkai taip iškilmingai bus apdovanojami sostinės Rotušėje.

Taip pat pirmą kartą apdovanojimai sujungs tris svarbiausias Lietuvos ralio lygas: Lietuvos automobilių ralio čempionatą (LARČ), Lietuvos ralio sprinto čempionatą (LRSČ) bei Lietuvos automobilininkų sąjungos taurę (LAS Taurė). Beje, pirmą kartą pradedamas naudoti ir naujas prekinis ženklas, sukurtas būtent šiai ceremonijai - „Lietuvos Ralio Apdovanojimai”.

LASF prezidentas Romas Austinskas papasakojo, kodėl buvo žengtas toks reikšmingas žingsnis.

„Lietuvoje yra trys ralio varžybų serijos, kurios anksčiau būdavo mažai kuo susijusios. Įgyvendiname strategiją, kad šios serijos turėtų viena kitą papildyti, suteikti galimybes augti jauniems sportininkams, pereinant iš vienos serijos į aukštesnę. Todėl ne tik sudarinėjame aiškesnę šių varžybų struktūrą, taisykles, bet ir nusprendėme sujungti prizininkų apdovanojimus į vieną iškilmingą ceremoniją.

Esu dėkingas šio projekto autoriui, LASF Ralio komiteto nariui Ramūnui Šaučikovui už idėją ir įgyvendinimą, Vilniaus merui R. Šimašiui už kvietimą daryti renginį sostinės širdyje – Rotušėje, bei lažybų bendrovei „Orakulas“, kuri suteikė finansines galimybes šio renginio įgyvendinimui“, - dėkojas LASF prezidentas.

R. Šimašius sako, kad sostinė yra tinkamiausia vieta rengti tokią iškilmingą ceremoniją.

„Sportininkai savo atsidavimu technikai, aistra greičiui ir profesionalumu sukuria didžiulį susidomėjimą šventes žiūrovams bei garsina Lietuvą ir taip paverčia šį sportą prestižiniu. Žinoma, jie nusipelno iškilmingų ir pagarbių apdovanojimų. Todėl kviečiu pradėti gražią tradiciją ir svarbiausius Lietuvos ralio titulus suteikti Vilniuje“, - kviečia meras.

Lažybų bendrovės „Orakulas“ vadovas Erikas Vainikonis pasidalino mintimis, kodėl apsisprendė prisidėti prie renginio įgyvendinimo.

„Džiaugiamės, kad pamatėme galimybę prisidėti prie šios išskirtinės šventės. Visi šios sporto šakos atstovai tikrai nusipelnė gražaus renginio, kuriame jų drąsa bei automobilio valdymo gabumai būtų įvertinti ir apdovanoti. Mums tai taip pat pirmasis kartas – dalyvavimas tokiose iškilmėse ir tikimės, toli gražu, ne paskutinis.“

LASF Ralio komiteto pirmininkas, tik šiais metais subūręs vienminčių komandą ralio vystymui, Maris Simsonas pabrėžė, kad svarbu jaunimui parodyti galimybes šiame sporte.

„Ralio komitetui svarbu, kad jaunimas matytų galimybes šiame sporte. Atradęs save mažiausiame ralio laiptelyje, matytų, kur galima augti ir ko galima pasiekti.

Visose trijose varžybų serijose vyksta įnirtinga kova dėl kiekvieno taško. Sportininkai pritraukia daugybę gerbėjų, žiniasklaidos dėmesio ir investicijų. Daugelis iš jų jau yra gerai žinomi, nusipelnę pagarbos savo elgesiu ir sportiniu užsispyrimu. Tad ir jų apdovanojimai turi būti atitinkamo lygio.

Tikime, kad tarp šių prizininkų turime ir ateities regiono ar net pasaulio žvaigždes. Taip pat tai ta dalis Lietuvos sporto bendruomenės, kuri aktyviausiai propaguoja saugų vairavimo būdą, prisideda prie įvairių saugumo akcijų.

Šiuo renginiu taip pat norime pasakyti, kad lenktyniauti yra kur – įvairiose Lietuvos ralio varžybų serijose. Be prestižo, tai dar yra ir daug įdomiau bei saugiau nei gatvėse“, - prisijungti kviečia M. Simson.

Svarbiausias renginio akcentas - LARČ Čempionų titulų suteikimas. Šio prestižiškiausio Lietuvoje titulo laimėtojais per paskutinius penkerius metus jau yra buvę tokie sportininkai kaip Rokas Lipeikis, Vytautas Švedas, Dominykas Butvilas, Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samuitis, Dovilas Čiutelė ir kiti.

Čempionate dalyvaujantys automobiliai suskirstyti į skirtingo pajėgumo įskaitas, todėl bus suteikti 8 Lietuvos automobilių ralio čempionų titulai. Antroje pagal pajėgumą varžybų serijoje, Lietuvos ralio sprinto čempionate, bus suteikti 5 čempionų titulai. O LAS Taurėje nugalėtojų vardus pasiskirstys 4 ekipažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją