„Kiekvienas vertinimo komisijos narys su visais konkurso dalyviais nuvažiavo mažiausia po 100 kilometrų, o per bandymus visų keturračių bendra rida perkopė 40 tūkstančių kilometrų“, - apibendrindamas bandytojų darbus kalbėjo renginį organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas, šio projekto kuratorius Valdas Valiukevičius.

10 teisėjų komanda ne tik zujo Dzūkijos keliais, bet ir rado laiko su automobilių naujienomis supažindinti Dzūkijos sostinės gyventojus bei naujus keturračius, išrikiuotus prie renginio baze tapusio „Europa Royal Druskininkai“ viešbučio, apspitusius kurorto svečius.

Tačiau bene labiausiai ji pradžiugino Alytaus vaikų globos namų auklėtinius, ne tik pavėžinusi naujais automobiliais, bet ir sudariusi galimybes susigrumti kartingo trasose, o varžybų nugalėtojui įteikusi ir kelialapį į signataro Egidijaus Bičkausko organizuojamą vaikų iš globos namų kartingo turnyro, skirto tarptautinei vaikų gynimo dienai, finalą.

Renginiui daug dėmesio skyrė žiniasklaida, o ypač – vietinė.

„Metų automobilio konkursas, kasmet rengiantis savo bandymų stovyklą Druskininkuose, man yra tokia pat sezoninė šventė kaip Velykos, Poetinis Druskininkų ruduo, Kurorto šventė, Tarmių atlaidai tėvo sodyboje arba kieno nors iš šeimos narių gimtadienis. Ji vyksta pačiu niūriausiu metų laiku, per tas pilkai rudų atspalvių lapkričio pabaigos darganas, kai ryškūs nauji automobiliai, išmarginti konkurso rėmėjų atributika, gerokai pagyvina apsnūdusio kurorto kraštovaizdį.

Yra ir kita, gerokai asmeniškesnė priežastis – konkurso rengėjai turi svečių dieną, per kurią suteikia galimybę išbandyti automobilius savo rėmėjams ir šiaip svarbiems asmenims, o taip pat ir man, kaip vietinės žiniasklaidos atstovui. Nesiveržiu prie kainuojančių per šimtą tūkstančių eurų prabangių visureigių arba sportinių kupė vairo, bet savanaudiškai stengiuosi pavažinėti tuo, kas ateityje galėtų tapti kitu mūsų šeimos arba mano skaitytojų automobiliu“, - vaizdžiai ir, ko gero, itin taikliai bandymų stovyklą gaubiančią aurą atspindėjo kurorto metraštininkas ir DELFI apžvalgininkas Romas Sadauskas-Kvietkevičius.

„Itin maloniai nuteikė rytiniai vaizdai, kai prieš bandymų pradžią prie „Neste“ degalinės nutįsdavo tokių gražių, naujų automobilių virtinė, - apsilankęs Druskininkuose kalbėjo bendrovės „Neste Lietuva“ generalinis direktorius Ringaudas Steikūnas. – Džiaugiuosi, kad konkurso organizatoriai pasirinko degalus, sukurtus pagal automobilių gamintojų rekomendacijas, kuriose nurodyti kokybės parametrai daug aukštesni, nei šiuo metu galiojantys standartai. Taigi, vertinimo komisija galėjo visą dėmesį skirti tik geriausiojo automobilio paieškoms“.

Konkurso bandymų stovykloje kasmet apsilanko ir tituluočiausias visų laikų šalies automobilių sportininkas, Seimo narys Stasys Brundza. Čionai jį gena ne tik naujienų troškulys, bet ir galimybė susiformuoti detalesnę, o galbūt ir galutinę nuomonę apie pretendentą, labiausiai vertą jau daugelį metų jo steigiamos nominacijos saugiausiajam automobiliui.

„Šiandien su malonumu išbandžiau keletą naujausių automobilių, kurių dar nebuvau mėginęs ir kurie dar kartą leido ne tik įsitikinti, bet ir stebėtis didžiuliu techniniu progresu, kurį per paskutinį dešimtmetį pasiekė automobilių gamintojai“, - atsisveikindamas kalbėjo S. Brundza, konkursų eigą įdėmiai sekantis nuo pat pirmojo, surengto dar 1997 metais.

Nemenko dėmesio jau spėjo susilaukti ir naujausia - „Optimalaus pasirinkimo“ nominacija, su kuria konkurse debiutuoja renginio partnerių gretas papildęs Šiaulių bankas. Taip pavadintą apdovanojimą pelnys naujas automobilis, už kurį savo balsą gali atiduoti visi lankytojai šio banko feisbuko paskyroje iki šios savaitės pabaigos.

Nominacijos steigėjas iš 38 konkurse dalyvaujančių automobilių jau anksčiau atrinko ir paskelbė aštuonis, pretenduojančius į „Optimalaus pasirinkimo“ laureato vardą. Tai „Fiat 500“, „Hyundai i20“, „Honda Jazz“, „Mazda CX-3“, „Opel Astra“, „Peugeot 208“, „SsangYong Tivoli“ ir „Suzuki Vitara“. Todėl nenuostabu, kad išbandyti visų pretendentų į šią nominaciją atvyko net keturi Šiaulių banko atstovai.

„Dirbti tokiais tempais, kaip konkurso vertinimo komisija, mes nespėjame“, - juokavo „Šiaulių banko lizingo“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir pardavimų departamento direktorius Mindaugas Vasiliauskas, patikinęs, jog jų nominuoti automobiliai – tai puiki galimybė naują mašiną įsigyti kiekvienam itin palankiomis, tik laimėtojui taikomomis sąlygomis, laikantis kurių lizingo sutartims nebus taikomas administravimo mokestis.

Tik paskutinę bandymų dieną kurorto apylinkes užklojo pirmas sniegas, tačiau konkurso padangoms „Continental“ teko visaverčiai išbandymai, ypač – Druskininkų sniego arenoje.

Po bandymų stovyklos pretendentų į nugalėtojo karūną liko gerokai mažiau, tačiau kieno kokios galimybės – teisėjai iš anksto nelinkę atskleisti. Laukti nebeliko ilgai – jau lapkričio 30-ąją bus paskelbtas finalininkų septynetukas, iš kurio vienas gruodžio 5 d. renginio finalinio vakaro metu bus nominuotas „Metų automobiliu 2016“.

Konkurso finalinis septynetukas ir „Metų automobilis 2016“ bus paskelbti Belmonto pramogų ir poilsio parko rūmuose Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją