Šios laikinos permainos labiausiai pradžiugino alytiškius Dzūkijos sostinės Rotušės aikštėje galėjusius iš labai arti apžvelgti dvi dešimtis keturračių iš 38 konkurso „Metų automobilis 2016“ dalyvių. Ne tik apžvelgti, bet ir sužinoti vertinimo komisijos narių nuomonę apie kiekvieną automobilį, sulaukti atsakymų į rūpimus klausimus.

Alytiškius ir miesto svečius, kaip ir daugelių kitų žmonių, bene labiausia domino technologinės naujovės, automobilių kaina, o bene dažniausias klausimas buvo kurie mažiausia vagiami arba dar geriau – visai ignoruojami ilgapirščių.

Konkurso „Metų automobilis 2016“ dalyvių pristatyme apsilankęs Alytaus meras Vytautas Grigaravičius pasveikino automobilininkus.

„Nors kelių eismo taisyklių neignoruoju, tačiau žaviuosi ir teikiu pirmenybę galingiems ir greitiems automobiliams, su kuriais prireikus nesunku, o svarbiausia, saugu atlikti lenkimo manevrą, - sakė miesto vadovas, jau ketveri metai važinėjantis nuosavu „Infiniti“ automobiliu. – Manau, jog tokių automobilių jūsų rengiamame ir labai reikalingame visuomenei, jau spėjusiame išsikovoti jos pripažinimą konkurse, dauguma“.

Meras V.Grigaravičius savo gebėjimą tiksliai valdyti automobilį pademonstravo ir čia pat vykusioje autodartų rungtyje, kurioje galėjo bandyti laimę visi norintys.

Meras iš 100 galimų pelnė 90 taškų. Lygiai tiek pat, kiek ir rungties nugalėtoja paskelbta Roberta Burinskaitė, kuriai aukščiausiąjį pakylos laiptelį džentelmeniškai užleido miesto vadovas.

Prizininkų trejetukui įteikti konkurso partnerio – UABNeste Lietuva“, valdančios „Neste Oil“ degalinių tinklą, labai praktiški prizai – NESTE degalų kortelės.

Po automobilių pristatymo Alytuje vertinimo komisijos nariai ir renginį nušviečiantys kolegos neskubėjo į stovyklos baze tapusį viešbutį „Europa Royal Druskininkai“, o pasuko į „Drift Kart“ kartodromą, kur startavo žurnalistų kartingo turnyras, kurio kalendoriuje – net aštuonių etapų varžybos.

Jei kolegoms tokios atrakcijos nėra didelė naujiena, tai aštuoniems Alytaus vaikų globos namų auklėtiniams kvietimai dalyvauti šiame turnyre prilygo didžiausiai metų šventei.

Pirmi ratai neįprastame kartodrome nebuvo lengvi – vaikai sukosi ratais, nespėję sustabdyti bakstelėdavo vieni į kitus. Tačiau lyderis, išryškėjęs pačioje lenktynių pradžioje, išsilaikė iki pat pabaigos.

Absoliučiu nugalėtoju tapo Edgaras Miliauskas, kvalifikacijoje sugebėjęs greičiausią ratą įveikti per 29 sekundes, o finaliniame važiavime vaikinas ratą įveikė per 30 sek.

E. Miliauskas ne tik laimėjo varžybas, bet ir iškovojo kvietimą dalyvauti signataro Egidijaus Bičkausko ir jo talkininkų organizuojamo vaikų iš globos namų kartingo turnyro, skirto tarptautinei vaikų gynimo dienai, finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)