Paskutiniajame etape iškovoti titulą pretendavo net 3 pilotai: jaunas ir itin perspektyvus Valdemaras Kairaitis, praėjusių metų „bronzinis“ prizininkas Daumantas Vitkevičius ir nugalėtojo titulą ginantis Darius Maciulevičius. Verta pažymėti, kad šios intrigos galėjo ir nebūti, jei ne Dariaus patirta trauma varžybose Latvijoje, kuriose jis patyrė trijų kojos kaulų lūžius ir buvo priverstas praleisti net 3 etapus.

Varžybos vyko neįprastoje trasoje: pagal laikrodžio rodyklę ir sutrumpintoje konfigūracijoje.

Kvalifikacinius važiavimus dalyviai pradėjo gana sudėtingomis sąlygomis: nors iš pirmo žvilgsnio trasa atrodė sausa, ji buvo itin slidi dėl ją padengusio šerkšno, tad mažai kam pavyko išvengti klaidų. Geriausias pozicijas savo grupėse iškovojo pretendentai į nugalėtojo titulą: V. Kairaitis ir D. Vitkevičius, o D. Maciulevičiui pavyko iškovoti tik 7-ąją starto poziciją pusfinalio važiavimams.

Po itin inirtingų ir aršių ketverių pusfinalio važiavimų, kuriuose buvo paskirta labai daug baudų, 10 daugiausiai taškų surinkusių dalyvių pateko į finalą, kur ir sprendėsi šio sezono prizininkai.

Taškų nebarstęs D. Vitkevičius startavo iš pirmosios, V. Kairaitis - iš antrosios, Mindaugas Juožbalis - iš trečiosios, o D. Maciulevičiui teko tenkintis tik ketvirtąja startine pozicija finale.

Tuoj pat po starto visi 3 sezono lyderiai išsirikiavo vienas paskui kitą. Nieko nelaukę jie kibo viens kitam i atlapus ir pradėjo taktinę kovą, tačiau jau trečiajame rate D. Maciulevičiaus kartas skleidė vis didesnį garsą, o tempas pradėjo drastiškai kristi, tad abu lyderiai pabėgo į priekį ir iki pat finišo jų neskyrė daugiau nei viena sekundė.

Pirmasis finišo liniją kirto V. Kairaitis, o jį atkakliai iki pat languotosios vėliavos atakavęs D. Vitkevičius tenkinosi antrąja vieta etape.

Iki pat finišo pasikeisdami D. Maciulevičių atakavo 7 pilotai, už jį buvę greitesni net iki pusės sekundės viename rate, tačiau jam pavyko atlaikyti septyniukės spaudimą ir finišuoti trečiam. Vis dėlto teisėjai nebuvo patenkinti D. Maciulevičiaus ginyba ir skyrė jam 3 sekundžių baudą už trajektorijos keitimą tiesiojoje daugiau nei vieną kartą, tad paskutinioji prizinė vieta atiteko Haroldui Glauzeriui, o po jo išsirikiavo D. Maciulevičius, M. Juodžbalis, Robertas Valkeris, Viktoras Gedvilas, Ignas Laukaitis ir Erikas Valkeris.

Susumavus visus čempionato taškus, titulą apgynė D. Maciulevičius, vos keturiais taškais aplenkęs V. Kairaitį, o trečiąja vieta, kaip ir praėjusiais metais, tenkinosi D. Vaitkevičius. D. Maciulevičius mėgėjų čempionu tapo ketverius metus iš eilės.

Nugalėtojui atiteko 600 eur vertės prizas, nemokamas dalyvavimas kitų metų turnyre, pasivažinėjimas bagiu ir kiti rėmėjų prizai.

Antrosios vietos prizininkui atiteko testai su profesionalia kartingo komanda ir rėmėjų prizai, o trečiasis prizinkas galės nemokėti startinio mokesčio pusę kitų metų sezono etapų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)