Mums įprastos automobilių nuotraukos žurnaluose padarytos per didelį vargą. Puiki fotosesija reikalauja daug darbo, planavimo, laiko ir kalno įrangos.

„Top Gear“ žurnalo fotografas Rytis Petrauskas iš anksto perspėjo, kad ir kokių gerų nuotraukų turėsite, jos stebuklingai neparduos automobilio.

„Jokios nuotraukos neparduoda automobilio, vis tiek pirkėjas atvyksta ir jį apžiūri. Tačiau geros nuotraukos gali labai padėti. Pirkėjo akis dažniau užklius portale, daugiau žmonių atsivers skelbimą, ilgiau jame prabus“, – pasakojo fotografas.

Skelbimų portaluose didelio meno ir mokslo nereikia.

„Nufotografuoji automobilį iš priekio, galo, šono ir skersai. Taip pat automobilio saloną. Tokių nuotraukų tikėtis žmones pripratino reklamininkai. Po to nufotografuoji gražiausias automobilio detales – groteles, veidrodelį ar lempas. Būtinai su kuo plačiau atverta objektyvo diafragma“, – sakė R. Petrauskas.

Svarbu ir rakursas – automobilis atrodo visai kitaip, jei fotografuojama iš žemiau. Fotografai nebijo išsipurvinti ir net gulasi ant asfalto. R. Petrauskas pažymėjo ir kitą svarbų dalyką – spalvas. Jei fotografuojate raudoną automobilį, tai vargu ar jis atrodys gerai prie raudonų plytų sienos. Jo dizainas ir detalės tiesiog ištirps.

Algirdas Venskus, geriau žinomas kaip Waska – vienas geriausių automobilių fotografų Lietuvoje taip pat turėjo pridėti savo patarimų.

„Automobilio fotografavimas prasideda nuo plovyklos. Pirma turi savo mašiną nusiplauti“, – pasakojo Waska.

Kitas reikalas, kokį automobilį tu nori parduoti.

„Jei turi „Porsche“, tai jis gerai atrodys ir plyname lauke, o jei gražią merginą pastatai, tai iš viso. Bet jei pardavinėji „Toyota Avensis“, reikės sugalvoti kažką sugalvoti kažką įdomesnio. Gali ieškoti sprendimų architektūroje ar gamtoje. Dabar, rudenį, prie Klaipėdos arenos medžiai atrodo puikiai, nors kitu metų laiku jie neįdomūs. Nuvalkiota, bet Kauno „Žalgirio“ arena taip pat gera vieta fotosesijoms. Daug įvairių architektūrinių detalių ten, kurios puikiai dera su automobiliais“, – pasakojo Waska.

Visgi, jei gražios nuotraukos ir padeda atkreipti dėmesį, parduoda kiek kitokie dalykai. Didžiausią perpardavinėtojų paslaptį atskleidė Waska.

„Jei tikrai nori parduoti savo automobilį, tai jį nusifotografuoti turi savo namo kieme. Būtinai ant trinkelių. Pirkėjas tada mato, kad automobilio savininkas jau suaugęs žmogus, turi namus, žmoną, lizingą ir paskolą bankui. Jis nei gali, nei jam įdomu su ta mašina važinėti greitai. Kartoju – būtinai ant trinkelių. Tai geriausiai parodo kiek tu pinigų jau išleidęs“, – pabrėžė Waska.

Dabar, kai jau žinote šį slaptą perpardavinėtojų triuką, negalvokite, kad aukščiau esantys patarimai yra beverčiai – visada smagu turėti gražių savo buvusių automobilių nuotraukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)