Šiais metais norintys patekti į „TOPGEAR apdovanojimus 2016“ turėjo pademonstruoti kūrybiškumą keltų linijų ir kruizų kompanijos „DFDS Seeways“ surengtame rašinio „Jūra ir automobilis“ konkurse. Įveikęs per penkiasdešimt konkurentų šio konkurso nugalėtoju tapo 28 metų kaunietis Tomas Chlastauskas.

„Jūra – nėra mano aistra. Mano aistra – kelias, greitis, adrenalinas, automobiliai. Man nesvarbu, koks kelionės tikslas, mano tikslas – pati kelionė“,– tokiais žodžiais Tomas pradėjo savo rašinį, kuriame pasakoja apie kelionę nameliu ant ratų į Švediją. Šią šalį T. Chlastauskas pasiekė Baltijos jūrą įveikęs keltu Klaipėda-Karlshamnas.

Rašinio konkurso nugalėtojas pripažino, kad tai nebuvo lengva užduotis – po darbo vakarais jis rašė visą savaitę. Viešumo vengiantis vyras įspūdžiais apie „TOPGEAR apdovanojimus“ dalijasi savo „Feisbuko“ paskyroje, nors iki šiol socialiniuose tinkluose nebuvo aktyvus.

Automobiliai yra ne tik Tomo aistra, bet ir pragyvenimo šaltinis – jaunas vyras verčiasi atsarginių dalių prekyba ir automobilių remonto verslu.

„Turiu šeimą, neseniai gimė dukra, tad pomėgiams nebelieka laiko – visas jėgas skiriu darbui ir artimiesiems. Tačiau dabar visą savaitę mėgausiuosi vien automobilių teikiamais malonumais“,– džiaugsmo neslėpė Tomas, pripažinęs, kad sulaukė ne tik šeimos palaikymo, bet ir priekaištų.

„Rugsėjį atsisakiau atostogų su šeima į Turkiją, teisinausi, kad negaliu palikti verslo. Tačiau gavęs „TOPGEAR“ kvietimą negalėjau praleisti šio šanso. Žmona, žinoma, šiek tiek priekaištavo“,– neslėpė Tomas.

Jis dabar vairuoja 3-iosios serijos BMW, nors anksčiau buvo prisiekęs „Honda“ gerbėjas, priklausė šių automobilių vairuotojų klubui. „Labiausiai vertinu automobilio sportiškumą. Jei spaudi, jie turi važiuoti“,– šypsojosi Tomas. Jį tikrai galima pavadinti benzingalviu, įmonėje turi pasigaminęs stalą iš BMW V8 variklio bloko, ant kurio paskleista šūsnis „TOPGEAR“ žurnalų.

Atėjus metui keistis su kitais „TOPGEAR apdovanojimų 2016“ dalyviais automobiliais, Tomas neskuba išlipti, bloknote pasižymi pastabas, įspūdžius – tai pravers skiriant balsus konkurso pabaigoje.

Kiekvieną vakarą komisijos nariai patys turi nuplauti automobilį, kuriuo pasiekia galutinį tos dienos tikslą. Labiausiai patyrę „TOPGEAR apdovanojimų“ dalyviai, o yra ne vienas dalyvaujantis jau trečiajame maratone, paskutinei dienos atkarpai gudriai renkasi kuo mažesnę transporto priemonę, kad plovykloje reikėtų kuo mažiau mojuoti šepečiu. Žygio naujokas T. Chlastauskas „Plaunu pats“ pasiekė „Kia Sorento“, vienu didžiausiu šių metų konkurso automobiliu. Tačiau jį nuplovęs nuskubėjo prie „Nissan Juke Nismo RS“, kurį į plovyklą atvairavo komisijos narė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją