8–10 metų berniukai, vilkintys sportine apranga, prieš oficialią treniruotę kojas miklino lakstydami aplink šešiolika naujų automobilių, išrikiuotų prie Vilniaus savivaldybės pastato.

Greitis ir miklumas praverčia ne tik stadione – patys greičiausi jaunieji sportininkai pirmieji įsitaisydavo prie naujų automobilių vairo, o jų komandos draugams beliko pavydžiai stebėti nuo galinių sėdynių.

Bene daugiausia futbolininkų ovacijų sulaukė elektromobilis „Nissan e-NV200 Evalia“. Jo galinėse sėdynėse sugebėjo įsitaisyti daug daugiau sportininkų, nei čia tradiciškai tilptų suaugusiųjų. „Jis toks didelis! Galėtume važinėti į treniruotes ir varžybas“, – džiūgavo Matas.

Vilius, tik ką trumpai „pavairavęs“ naująjį „Škodą Superb“, įvertino, kad tai – gražus, patogus ir turbūt greitas automobilis. Jo dėmesį tuoj pat patraukė komandos draugo šūksnis: „Tu tik pažiūrėk, koks ekranas viduje!“

Jaunieji futbolininkai, lyg vykdydami trenerio komandą, lipte aplipo „Volvo XC90“. Šiam konkurso dalyviui teko ypač daug dėmesio, ir ne tik vaikų. Vieno sportininko mama taip pat pasinaudojo proga į rankas paimti šio automobilio vairą.

„Dabar važinėju „Chrysler Grand Voyager“, tai šis man labiausiai tiktų savo dydžiu. Dar man svarbu manevringumas ir patogios sėdynės. Ir dar negaliu pakęsti visokio barškėjimo viduje. Na, žinoma, svarbu ir ekologiškumas. Rinkčiausi dyzelinį variklį, nes šie degalai mažiau teršia aplinką“, – pasirinkimo motyvus vardijo Gabija.

Paprašyti išrinkti futbolo komandos automobilį, „Audros“ sportininkai nebuvo vieningi ir pasidalijo į tris grupes. Gausiausia jų apgulė „Volvo XC90“, nes jis „didelis ir prigrūstas įvairių funkcijų, turi daug sėdynių ir viduje yra planšetė“.

Nemažai berniukų pirštais rodė į „Renault Clio Trophy“, kuris, jų nuomone, turėtų būti „žiauriai greitas“. O dar viena grupelė apipuolė „Seat Leon Cupra 280“.

Į klausimą, ar būsimieji vairuotojai ateityje norėtų patys vairuoti automobilius, ar vis dėlto patikėtų šį darbą technologijoms, jaunieji sportininkai choru sušuko: „Patys!“. O paklausus, ar užaugę labiau norėtų būti lenktynininkais ar futbolininkais, nuskambėjo vieningas atsakymas: „Futbolininkais!“

Kol Lietuvos futbolo ateitis pozavo prie savo favoritų, „TopGear“ komisijos nariai suko galvas, kuriam iš šešiolikos dalyvių turėtų atitekti Geriausiai šeimai tinkančio automobilio titulas.

Ar vaikų simpatijos nulėmė vairavimo profesionalų sprendimą, paaiškės spalio 8-ąją Taline, kai bus išrinkti ir kitų nominacijų nugalėtojai bei paskelbta, kuris dalyvis tapo Baltijos šalių automobiliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)