- Vytautai, šis sezonas Jums labai geras, neskaitant kelių kluptelėjimų. Iki čempiono titulo liko tik paskutinis mažas žingsnelis. Kaip vertinate visą sezoną?

– Sezoną pradėjome gerai, o į jo pabaigą šiek tiek buksuojame. Mums žiemos ralis dažniausiai būdavo nesėkmingas ir pirmąjį etapą baigdavome su 0 taškų būdami turnyrinės lentelės apačioje. Šiemet taip neatsitiko. Mes nelaimėjome lenktynių, tačiau finišavome trečioje pozicijoje ir gavome taškus, kurių žiemą jau labai ilgai nebuvome turėję.

Po to viskas klostėsi pakankamai gerai. Aišku, turėjome šiokių tokių gedimų, kurie neleido mums laimėti lenktynių. Visgi, iš balos išlipome sausi ir su tikrai dideliu sukauptų taškų kiekiu, kurie mums leido pirmauti čempionate iki 6-tojo etapo Elektrėnuose, kur viename iš greičio ruožų padariau klaidą ir kelis centimetrus per daug „užleistas“ ratas kabino iš žemės išlindusį stulpo pamatą.

Kontaktas išmušė važiuoklę ir kairę priekinę šakę. Etapo tęsti nebegalėjome, todėl ir čempionato pabaigti čempioniška nata Elektrėnuose nepavyko.

- Dabar viskas spręsis Druskininkuose. Kokios ketinate imtis taktikos?

– Padėtis yra valdoma ir mes vis dar turime pranašumą prieš konkurentus. Šalia mūsų yra Janis Vorobjovas ir Vaidotas Žala. Mūsų pasirodymas labai priklausys nuo jų. Jeigu jie finišuos aukštoje pozicijoje ar laimės ralį – tada ir mes, norėdami tapti čempionais, turėsime minimaliai užimti bent 3-4 vietą. Čia jau reikalingi skaičiavimai.

Kol kas panašu, kad Druskininkuose teks imtis konservatyvios taktikos. Mums nereikia laimėti šių lenktynių. Mūsų prioritetas yra Lietuvos čempionų titulas ir tik tada etapo nugalėtojo vardas.

Tačiau nugalėti Druskininkuose visada yra smagu. Mes tai esame padarę du kartus ir du kartus buvome labai arti – kartą paskutiniuose greičio ruožuose pradūrėme padangą, o kitais metais, dėl automobilio gedimo, lūžo šakė ir patekome į avariją. Druskininkuose galėjome triumfuoti 4 kartus.

- Praėjusiais metais Druskininkuose gana nemažai sportininkų nebaigė lenktynių. Jus, kaip minėjote, dukart triumfavote ir du kartus taurė išslydo lenktynių pabaigoje. Kaip vertinate „Rally Classic Druskininkai“ etapą?

– Druskininkai yra vienas sunkesnių etapų čempionate. Nors tai ir paskutinis etapas, tačiau tai nereiškia, kad jis yra paprastesnis, lengvesnis ar kad čia galima lengviau atsikvėpti po sezono. „Rally Classic Druskininkai“ yra toks etapas, kuris reikalauja maksimalios koncentracijos ir čia galima sutikti ir išbandyti viską, kas buvo viso čempionato metu – naktiniai greičio ruožai, labai siauri miško keliai, kuriuose susidaro provėžos ir jais važiuoti pasidaro labai nelengva, taip pat yra ir labai greitų sekcijų, kur vidutinis greitis siekia 130 km/h ir daugiau. Tai visas kompleksas su labai daug sudedamųjų dalių.

Pavyzdžiui, ralis Elektrėnuose yra važiuojamas vieną dieną. Ten turime tokį „blitz“ ralio turnyrą, kur tempas yra maksimalus ir stengiamės kiekvieną posūkį pravažiuoti vos ne žiedinėmis trajektorijomis, kad laimėtume bent sekundės dalį. Skirtumai tarp lyderių būna labai nedideli.

Druskininkuose viskas kitaip. Čia ralis vyksta 2-3 dienas, įskaitant susipažinimą su trasa, tad daugumai turbūt yra nelengva ir neįprasta.

„Rally Classic“ reikia paskirstyti jėgas ilgesniam laikui ir tai šiek tiek parodo sportininkų meistriškumą, sukauptą įvairių situacijų bagažą, kuris leidžia važiuoti greičiau už kitus. Jei Druskininkuose stačia galva nersi į pirmą posūkį, tai greičiausiai tokia taktika nepasibaigs pergale. Manau, kad tai sudėtingas ralis, kuriame sprendžiasi daugumos klasių ir įskaitų nugalėtojų likimas.

- Ar po Elektrėnų ralio jau sutvarkėte automobilį ir pradėjote ruoštis Druskininkams?

– Mūsų automobilis jau yra paruoštas. Jis Elektrėnuose beveik nenukentėjo. Reikėjo pakeisti priekinę šakę ir remontai tuo baigėsi. Visgi, ten pralaimėti buvo labai apmaudu. Užtat dabar ralio fanams dovanojame intrigą bei vilčių pakovoti priešininkams dėl čempiono titulo.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Netapome čempionais, bet intriga išliko ir su nekantrumu laukiame lenktynių Druskininkuose ir dar vienos šventės sau, kolegoms ir, be abejo, sirgaliams.

Apie „Rally Classic Druskininkai“

„Rally Classic Druskininkai“ – tai visą sezoną vainikuojantis įspūdingiausias visų metų ralio renginys Druskininkuose, garantuojantis bekompromisę kovą dėl čempiono titulo ir kasmet sulaukiantis vis daugiau automobilių sporto gerbėjų dėmesio iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Suomijos ir kitų šalių. Daugiau informacijos apie renginį rasite www.rallyclassic.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją