Šįkart prie starto linijos išsirikiavo 29 dalyviai, tarp kurių buvo ir ralio profesionalų, ir jaunių įskaitos dalyvių.

„Didelis būrys slalomo mėgėjų ir meistrų visuomet sukuria papildomą intrigą, o varžybas paverčia gera vairavimo pamoka žiūrovams: matant kas kaip elgiasi trasoje, kokias trajektorijas renkasi, kaip tiksliai naudojasi rankiniu stabdžiu ar akceleratoriumi, ir kokie skaičiukai dega švieslentėje po finišo – padaryti teisingas išvadas labai nesunku“, – po lenktynių pasakojo vienas jų organizatorių, N40 vyrų autoklubo narys Edvinas Bieliauskas.

Jis pasidžiaugė, kad renginys praėjo itin sklandžiai – keturiskart įveikti trasą (sumuojami dviejų sėkmingiausių važiavimų laikai) 29 dalyvių būriui prireikė viso labo trijų valandų. T. y. slalomo meistrai gavo koncentruotą dozę adrenalino nesugaišdami tam visos dienos.

„Vienintelis dalykas, kurį teko koreguoti – atsisakyti pagundų sudėlioti tokią greitą trasą, kokią teoriškai galima būtų vertinant puikią aikštelės prie „Rimi Hypermarket“ prekybos centro kokybę. Nenorėdami palikti erdvės rizikai, kad dėl kokio nors gedimo ar vairuotojo klaidos automobilis pernelyg priartėtų prie aikštelę apstojusių žiūrovų, parengėm „aštrią“ ir gana „suspaustą“ užduotį.

Dėl šios priežasties mašinų su galiniais varančiais ratais rezultatai šiek tiek kuklesni nei važiavusių su priekiu varomais „aparatais“. Tačiau kaip ir bet kokiose kitose lenktynėse svarbiausi pergalės ingredientai – profesionalumas, tikslumas ir sugebėjimas išvengti klaidų“, – pastebėjo E. Bieliauskas.

Su šiomis užduotimis geriausiai susidorojo Gytis Strungys, nekliudęs nė vieno trasą žyminčio kūgelio ir visus keturis kartus į finišą atlėkęs greičiau nei per 40 sekundžių. Antras liko Saulius Striukaitis (+3,05 sek.) , o trečias – Edvinas Sabalys, nuo lyderių atsilikęs kiek daugiau nei 7 sek.

Greičiausias RWD įskaitoje buvo Edgaras Latiškevičius, bendroje rikiuotėje užėmęs 3-ąją vietą. Jis bendroje įskaitoje pakilo iš trečios į pirmąją poziciją. Antras tarp „klasikų“ liko Matas Buzelis, o trečias šiame etape ir 9-as bendroje įskaitoje – praėjusio etapo nugalėtojas Justas Gudavičius.

Įdomu, kad moterų įskaitoje triumfavusi Justo žmona I. Gudavičė, vairavusi „Mazda MX5“, užėmė 10 vietą bendroje įskaitoje ir aplenkė ne tik dvi damas, bet dar 17 vyrukų. Antra šįkart buvo Sandra Čepkauskaitė, o trečia – Giedrė Jasiulionytė.

Smagu ir tai, kad šįkart į „Tokvila 2015“ slalomo taurės iššūkį priėmė trys 18 metų neturintys vairuotojų bendruomenės naujokai. „Jaunių“ įskaitoje Greičiausias buvo Lukas Kazlauskas, antrąją vietą užėmė Rokas Misiūnas, o trečią – Povilas Reisas.

E. Bieliauskas atskleidė kuo išskirtinis bus paskutinysis „Tokvila 2015“ slalomo taurės etapas: varžybos vyks tamsoje.