Ralio finiše sostinės S. Daukanto aikštėje ji bus įteikta bendrosios automobilių įskaitos absoliutiems nugalėtojams.

Raliai „Aplink Lietuvą“ – seniausios automobilių lenktynės Lietuvoje. Neatsitiktinai šalies automobilių sporto federacija (LASF) oficialia automobilių sporto pradžia šalyje laiko 1931 m. liepos 24-ąją, kai pirmą kartą buvo duotas startas pirmajam raliui „Aplink Lietuvą“, kurio dalyviams pagrindinį prizą tada įsteigė Lietuvos Respublikos Prezidentas Antanas Smetona.

Nors planuota šiuos ralius organizuoti kasmet, tačiau tarpukaryje įvyko tik keturi raliai – 1931, 1932, 1937 ir 1938 metais.

65 metų pertrauka

Prestižiniai raliai „Aplink Lietuvą“ buvo atgaivinti tik 1996 m. – lygiai po 65 metų nuo pirmojo.

„Po mėnesio lenktynių trasose vienintelis jų rengėjas, 1926 m. įkurtas Lietuvos automobilių klubas, kartu su šių lenktynių organizatoriais ir dalyviais paminės ir pirmąjį reikšmingesnį jubiliejų – 1996 m. atgaivinto ralio „Aplink Lietuvą“ 20-ečio jubiliejų“, – sako LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

„Džiaugiuosi, kad nuo tol, nepaisant įvairių pasitaikiusių ekonominių sunkumų ar kitokių trukdžių, prestižinis renginys niekad nebuvo nutrūkęs, o jau po mėnesio mes ir vėl leisimės į bemaž 1000 kilometrų trijų dienų ralio maratoną.“

Turint omenyje ir keturis tarpukario metais įvykusius ralius „Aplink Lietuvą“, tai bus jau 24-osios lenktynės, kurių nugalėtojai džiaugsis svarbiausiu jų kolekcijoje trofėjumi.

Planuojama, kad dalyvaus iki 100 ekipažų

Šiemetinis ralis „Aplink Lietuvą“ bus kartu ir Lietuvos automobilininkų sąjungos rengiamų „LAS taurės 2015“ lenktynių šeštojo etapo varžybos. Todėl sportininkai turėtų paskubėti ir anksčiau pateikti paraiškas, nes renginio organizatoriai leis dalyvauti lenktynėse ne daugiau kaip 100 ekipažų.

Priminsime, kad masiškumu kol kas dar nepranoktas 2010 m. vykęs ralis „Aplink Lietuvą“, kurio maršrutais riedėjo 105 ekipažai iš 11 šalių (šių varžybų rekordas) ir kurie rungėsi šešiose įskaitose.
Be svarbiausiojo trofėjaus – Lietuvos Respublikos Prezidentės taurės – ralio „Aplink Lietuvą 2015“ nugalėtojų ir prizininkų laukia Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo, Krašto apsaugos, Žemės ūkio ministerijų, LASF, LAS, Kūno kultūros ir sporto departamento prizai, rajonų ir miestų savivaldybių taurės.

Neliks nepastebėti ir neįvertinti vyriausias pagal amžių (sudėjus abiejų ekipažo narių metus), o taip pat jauniausias lenktynių dalyviai, kurių laukia vienų iš labiausiai tituluotų šalies ralio meistrų Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimo, ralio organizatoriaus – Lietuvos automobilių klubo taurės ir kitos dovanos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją