Prieš porą mėnesių po griuvimo bandant pakelti motociklą ant Armino užvažiavo už jo važiavęs sportininkas ir lietuviui lūžo riešas. Pusantro mėnesio trukusi reabilitacija buvo sėkminga. Jos metu Arminas grįžo į Lietuvą ir aktyviai sportavo su savo fizinio pasirengimo treneriu Linu Šiaučiūnu bei kitais Lietuvos motokroso sportininkais. Vos prieš keletą savaičių vėl ant motociklo atsisėdęs Arminas greitai sugebėjo atgauti formą ir savaitgalį jau varžėsi su stipriausiais Europos sportininkais Tensfeldo trasoje, Vokietijoje.

Kvalifikacijoje lietuvis niekaip negalėjo rasti savo greičio ir užfiksavo tik 5-tą laiką savo grupėje, o tai leido jam starto poziciją rinktis 10-tam. Greičiausią laiką ten parodė po Armino traumos čempionato lyderiu patapęs Brian Hsu iš Vokietijos, trasą įveikęs per 1 min. 58,914 sek. Visgi, šioje trasoje starto pozicija nelėmė tiek daug, kiek kartais lemia kitose trasose ir tai nesutrukdė Arminui puikiai pasirodyti varžybose.

„Monster Energy Kawasaki Pfeil“ komandai atstovaujantis Arminas pirmajame važiavime startavo 12-as ir sparčiai kilo pozicijomis aukštyn ir jau po trečio rato anykštėnas pakilo į 3-ią vietą. Aplenkus dar vieną sportininką ir pradėjus vytis čempionato lyderį Brian Hsu, varžybos buvo sustabdytos įveikus apie pusę visos distancijos dėl vieno sportininko traumos. Medikai turėjo iš trasos išgabenti samonės netekusį Vokietijos sportininką. Kadangi buvo įveikta pusė distancijos, varžybos nebuvo pratęstos ir sportininkams buvo užsakityti rezultatai pagal tai, kokiose pozicijose jie tuo metu važiavo. Taip A.Jasikonis liko 2-as pirmajame važiavime. Nugalėjo jau minėtas Brian Hsu, o trečias liko Nichlas Bjerregaard iš Danijos. Kitas lietuvis Dovydas Karka važiavo silpnesniu 125 kub.cm. motociklu ir liko 25-tas.

Antras važiavimas Arminui sekėsi dar geriau, nors trasoje vis gilėjančios duobės bei besikeičiančios provėžos ją su kiekvienu ratu darė vis sudėtingesnę. Startavo Arminas 8-tas ir 11-tame rate pakilo į trečią poziciją. Tuomet porą ratų taktiškai išlaukė, palaikydamas atstumą tarp priekyje važiuojančių apie 5-6 sek. ir atakavo, pasinaudojęs priešininkų klaidomis. 13-tame rate Arminas apsilenkė abu priekyje važiavusius sportininkus ir nugalėjo 2,5 sek. persvara ir tai jam leido tapti šio etapo nugalėtoju bei pakilti į 4-tą vietą čempionate. Antras liko Bas Vaessen iš Olandijos, trečias – Nicholas Adams iš Didžiosios Britanijos. Dovydas Karka finišavo 21-as.

Po finišo Arminas kaip visada santūriai džiaugėsi pasiektu rezultatu bei savo forma po traumos: „Varžybos nebuvo iš lengvųjų. Trasa smėlėta, sudėtinga, galima buvo lengvai padaryti klaidų, kurios skaudžiai kainuoja. Kvalifikacijoje nesisekė rasti savo greičio, daug klydau, nes dar šiek tiek jautėsi ir toks jaudulys pagaliau sugrįžus į varžybas po 2 mėnesių pertraukos. Visgi, pirmajame važiavime jau atradau savo tempą ir pradėjau spausti. Gaila, kad pirmas važiavimas buvo nutrauktas, nes jaučiau, kad galiu pavyti Brian‘ą Hsu. Tikiuosi, kad sportininkui, kurį išvežė, viskas gerai baigėsi. Antras važiavimas buvo geresnis. Pavyko geriau startuoti ir taktiškai išlaukėm tinkamos akimirkos. Priekyje važiavę sportininkai kiek „pasėdo“, o aš jaučiausi gerai ir sugebėjau juos apsilenkti. Smagu nugalėti, ypač, kai grįžti po traumos. Ranka dar nevisai tokia, kokia norėčiau, kad būtų, bet nieko, atsistatys. Džiaugiuosi, kad ganėtinai greitai pavyko atgauti savo greitį. Aišku, reikia dar daug dirbti, kad galėčiau konkuruoti su stipriausiais Pasaulyje. Dėl traumos teko praleisti Kėgume vykusį Pasaulio Motokroso čempionato etapą, bet bandysim pilnai atgauti formą ir startuoti Olandijoje rugpjūčio 30 d.“
Stipriausioje MX Masters klasėje varžėsi dar vienas lietuvis Vytautas Bučas, kuris pirmajame važiavime buvo 16-tas, antrajame 18-tas ir bendroje įskaitoje užėmė 18-tą vietą.

Kitos Armino varžybos laukia jau ateinantį savaitgalį Vokietijoje, kur vyks Vokietijos motokroso čempionatas ir A.Jasikonis varžysis galingiausioje Open klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)