Kol kas didžiausias galvos skausmas kamuoja A. Jasioniauską. Jis vargsta ieškodamas pirkėjo savo „Jaguar XJ automobiliui“.

„2013 metų laidos, nuvažiavusi 40 000 km ieško naujo šeimininko. Jei jus domina, tai susiraskite mane „Facebook“ svetainėje“, – kalbėjo lenktynininkas.

Ketvirtadienį lenktynių trasoje vyko treniruotės ir per daug nepersistengdami „Hoptrans – Club Port by Jr Motorsport“ atstovai pademonstravo trečią geriausią laiką savo treniruočių sesijos metu.

„Šiandien ne rekordų mušti atvykome. Reikia išbandyti automobilį, priprasti prie jo. Todėl tai ir vadinama treniruotėmis“, – sakė S. Juodviršis.

Sportininkai treniravosi pusantros valandos ir kiekvienas automobiliu spėjo pasidžiaugti po pusvalandį. S. Juodviršis, pasaulio ir Europos kartingų čempionas, džiaugėsi radęs panašumų ir su jo mylimais kartingais.

„Pasirodo, automobilis greitas, lengvai valdosi. Visai kaip kartingas“, – juokėsi sportininkas.

Lenktynininkų surinkta informacija per treniruotes leis jį padaryti dar greitesniu ir geriau valdomu. Mechanikai iš Nyderlandų praktiškai naują automobilį sureguliuos pagal lietuvių pastabas ir pritaikys Palangos trasai.

D. Matijošaičiui „BMW M4 Silhuette“ jau ketvirta skirtinga sportinė mašina šį sezoną. Baltijos žiedinių lenktynių čempionate jis dalyvauja su „Renault Megane RS Sport“ bolidu, Le Mano serijos varžybose vairuoja LMP3 klasės prototipą, ištvermės lenktynėse teko šiemet sėsti ir į BMW M3 automobilį. Pasąmoninio tikslumo reikalaujančiame automobilių sporte tai nėra gerai.

„Kiekviena mašina elgiasi vis kitaip. Prie kiekvienos reikia prisitaikyti pačiam, kažkiek ją reikia pritaikyti ir sau. Komanda dabar dirba tam, kad sureguliuotų ją iki galo. Kol kas ji šiek tiek lėčiau reaguoja į vairo pasukimus, bet po truputį mes ją padarysime mielesne“, – sakė D. Matijošaitis.

Treniruočių metu netrūko avarijų ar apsisukimų. Lenktynininkus tai truputį stebino. Sudaužyti mašiną iki lenktynių likus pora dienų yra tas pats, kas prieš vestuves persišauti kojas.

„Geriau jau važiuok, kad ir penkiomis sekundėmis lėčiau per treniruotes, paspausti spėsi per lenktynes. Tikrai nereikalingos tos avarijos“, – sakė D. Matijošaitis.

Net ir nespausdami, nerizikuodami sportininkai buvo vieni savo treniruočių lyderiai. Laikinojoje Palangos trasoje jie parodė trečią geriausią laiką savo grupėje. Jų laikas buvo 1 minutė 13 sekundžių ir 832 tūkstantosios.

„Viskas yra gerai, laikomės šalia „Porsche“ automobilių, o spausti pradėsime šeštadienį“, – sakė S. Juodviršis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)