Palangoje netrūksta dalyvių iš viso pasaulio. Iš toliausiai – Australijos, atvyko geriausia pasaulyje lenktynininke tituluojama Molly Taylor. Ji atstovaus „Dynami:t Energy“ komandai. Įdomu tai, kaip ją įkalbėjo dalyvauti šiose lenktynėse.

„Komandos vadovas Aleksandras Dainys man čia dalyvauti pasiūlė per „Facebook“. Kol kas man čia patinka. Atmosfera labai gera. Norėčiau dar nueiti į paplūdimį, bet dar neturėjau kada, o ir šaltoka, bet gerai tai, kad toks oras yra idealus lenktynėms – ne per karšta“, – sakė ji.

Australė gerai pažįsta automobilius, bet tik ralio. 1000 km lenktynės jai yra avantiūra.

„Iki šiol esu dalyvavusi tik vienose žiedinėse lenktynėse. Visa mano patirtis yra ant žvyro ralio trasose. Tai man kitas pasaulis, todėl ir tikslas paprastas – finišuoti“, – kalbėjo ji.

Kiek paprasčiau į viską žiūrėjo kitas ralio meistras. Pasaulio ralio čempionate (WRC) lenktyniaujantis Kevinas Abbringas sako, kad didelio skirtumo nejaučia.

Taip, čia siaura trasa, bet ralyje ji dar siauresnė. Manau, kad ne tik gerai praleisiu laiką, bet ir pasitreniruosiu. Į Lietuvą mane pakvietė mano draugas Martynas Samsonas. Negalėjau sudalyvauti jo ralyje, tai išperku kaltę čia“, – juokavo pasaulio ralio elito atstovas.

Lenktynininkas bandys varžybose atstovauti dviems „Domus Lumina“ komandoms. Jam teks važiuoti ir pagrindiniu komandos bolidu „Ford Focus“, primenančiu „Samsonasracing Kit car“, ir paprastu „BMW E36 Compact“ automobiliu.

„Pasirodo, kad lenktyniauti turėsiu dvejais automobiliais – su savo draugais ir vyrukais, kurių nepažįstu ir nebuvau matęs, bet bus smagu“, – sakė K. Abbringas.

Jei K. Abbringas atvyko gerai praleisti laiko, tai yra lenktynininkų, kurie žino, kad iš jų tikimasi tik pergalės. Praėjusių metų nugalėtojai Ignas ir Jonas Gelžiniai supranta, kad pakartoti triumfą lenktynėse antrus metus iš eilės yra labai sunku.

„Antrą kartą nugalėti yra daug sunkiau, o tą padaryti du metus iš eilės iš viso maža tikimybė, bet nereikia jų skaičiuoti. Reikia daryti tai, ką moki daryti geriausiai. Aš moku važiuoti, komanda dirbti. Jei tai darysime be klaidų – kovoti galime dėl aukščiausių pozicijų“, – kalbėjo Jonas

Jis kritiškai vertina ir garsius lenktynininkų pasisakymus dėl iškeltų tikslų.

„Atsiversk bet kokį portalą – visi kalba, kad nori nugalėti. Mes linkime jiems sėkmės, bet patys neskubame svaičioti. Aišku tikimės nugalėti, bet žiūrėsime kas bus“, – sakė lenktynininkas.

Didžiausias komandos privalumas šiemet yra tai, kad jie yra puikiai „susidirbę“. Jie lenktyniaus tuo pačiu „Porsche Carrera GT3 Cup“, kuriuo dalyvauja varžybose Anglijoje. Nereikia pamiršti ir broliško ryšio, kuris jiems padeda vienas kitą suprasti iš pusės sakinio.

„Iš dalies lengviau. Gali atviriau pasikalbėti, suprasti ką jis nori tau pasakyti ir taip atrasti daugiau laiko trasoje“, – kalbėjo Ignas.

Praėjusiais metais broliai Gelžiniai titulą atėmė iš Roberto Kupčiko. Teoriškai, jei lenktynės nebūtų nutrauktos, tai jis būtų laimėjęs vien dėl to, kad broliai, likus 70-iai ratų, būtų turėję atlikti privalomąjį keitimą, bet nuoskaudų jis nejaučia.

„Užsimiršta tokie dalykai, o ir ta antra vieta yra geras pasiekimas“, – sakė bene geriausias Lietuvos žiedinių lenktynių specialistas.

Ir šilto, ir šalto trasose matęs lenktynininkas įsitikinęs, kad šios lenktynės bus labai konkurencingos.
„Tai – vienos rimčiausių lenktynių per visą jų istoriją ir nugalėti jose bus labai sunku. Bet mes visi esame greiti, automobilis apynaujis ir turime neblogus šansus“, – sakė lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)