Palangos Vytauto gatvė paskendo žmonių jūroje. Lenktyniniai automobiliai, šimtai komandos atstovų ir daugiau nei tūkstantis žiūrovų. Ant pakylos buvo kviečiami geriausi lenktynininkai ir realiausi pretendentai laimėti ilgiausiose Baltijos šalių lenktynėse lenktynėse. Dauguma jų nebuvo kuklūs ir neslėpė, kad atvyko tik pergalės.

Nugalėtojas paaiškės šeštadienio vakarą, bet iki tol lenktynininkai galėjo išsiaiškinti mažesniu mastu – sprinto trasoje. Nugalėtojas nustebino žiūrovus ir lenktynininkus. Ne „Silhuette“ automobiliai, ne „Porsche“ buvo greičiausias ir tiksliausias.

„Autoverslas racing team“ komanda triumfavo su ne itin įspūdinga „Audi A4“.

Ralio meistras Deividas Jocius taip pat įsirašė vieną titulą – antrąją vietą sprinto varžybose. Įdomiausias dalykas tas, kad D. Jocius važiavo ne vienas. Jo pašonėje sėdėjo socialinės akcijos „Išpildyk svajonę“ dalyvis.

Onkologine liga sergantis vaikas paprašė išpildyti jo svajonę pavažiuoti lenktyniniu automobiliu. Ir jis buvo ne pats paprasčiausias. Įspūdingos išvaizdos ir techninių charakteristikų „Aquila SR1“, šiemet grįžęs tik pergalės.

Kaip ir prieš dvejus metus trečią vietą užėmė komanda „Techninis Projektas“ su „Mitsubishi Lancer Evo IX“.

Sprinto varžybose sportinė pusė nėra pati didžiausia. Lenktynininkai dažniausiai atvyksta parodyti savęs, sukelti garso ir paskleisti padangų dūmų. Nugalėtojas dažnai būna netikėtas. Trumpa distancija nereikalauja pačio geriausio automobilio. Dauguma jų bėgėjasi panašiai.

Ne naujiena ir tai, jei kas nors užgęsta ar pramiega finišą. Panašiai atsitiko ir brolių Dagilių bei Roberto Kupčiko komandai. Starte automobilis užgeso, o po to vairuotojas susinervinęs, o gal pajuokaudamas, staigiai suktelėjo vairą ir privertė per arti trasoje įsitaisiusi fotografą šokti atgal.

Finišavus dalyviams jie patraukė trasos link, kur iki pat vakaro jų laukia treniruotės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)