„Kiek jau galima. Man ir Dainiui tai jau aštuntos 1000 km lenktynės“, – sakė A. Jasioniauskas.

D. Matijošaitis jam pritarė. Lenktynių atidarimo šventėje Palangos centre jis buvo tiesmukas.

„Trumpai – atėjome nugalėti“, – sakė jis.

A. Jasioniauskas ir D. Matijošaitis jau praėjusiais metais prestižiškiausių Lietuvos lenktynių nebaigė. Lenktynėms einant į pabaigą D. Matijošaitis patyrė avariją.

Šiemet į jų komandą įsijungė šaltakraujiškai tikslus ir užtikrintas, talentingas lenktynininkas S. Juodviršis.

„Simui tai – antros 1000 km lenktynės ir panašu, kad jis jau išaugo iš tų vaikiškų kartingų, pradėjo normaliu automobilių sportu domėtis“, – juokėsi A. Jasioniauskas.

Ilgų distancijų lenktynės yra nenuspėjamos. Prognozuoti jų laimėtojo negalima. Lenktynių Palangoje istorijoje buvo ne vienas kartas, kai komandos su visa galva pranašesne technika, išpūstais biudžetais ir garsiais lenktynininkais likdavo nugalėtojų pakylos papėdėje. Visgi, „Hoptrans – Club Port by Jr Motorsport“ į Palangą atvyko padarę visus namų darbus.

„Savo „BMW M4 Silhuette“ gavome sulaistytą šampanu. Dar sekmadienį jis dalyvavo varžybose ir pilotai stojo ant podiumo. Tai buvo pirmas jo išbandymas ir panašu, kad geras. Bolidas konkurencingas. Jo galia – apie 450 AG, svoris – tik tona. Jis greitas, o svarbiausia – BMW patinka lietuviams“, – juokėsi D. Matijošaitis.

Automobilį nuomotis ir techninį aptarnavimą patikėti komanda nusprendė komandai iš Nyderlandų.

„Jie jau daug metų dirba Palangoje, yra tarp favoritų ir puikiai pasirodo. Tai prideda užtikrintumo“, – kalbėjo D. Matijošaitis.

Komanda šiemet jau turėjo keletą repeticijų. Jie nugalėjo 4 valandų lenktynėse, visi sportininkai aktyviai treniruojasi ir dalyvauja varžybose. Be viso to, tai yra draugų komanda.

„Didžiausia grėsmė ilgų nuotolių lenktynėse yra ta, kai komandoje lenktynininkai pradeda grumtis tarpusavyje. Kuris greitesnis, kuris aštresnis, kuris kietesnis. Pas mus to nėra ir tai yra privalumas“, – sakė D. Matijošaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją