Artimiausias dvi dienas sportininkai ruošis lenktynėms, kurių startas numatytas šeštadienį 12 val. Šiemet prie starto linijos stos 44 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Vokietijos, Belgijos, Olandijos ir Didžiosios Britanijos, kurių sudėtyje – 149 lenktynininkai. Sportininkų atstovaujamų šalių geografija gerokai platesnė, nei delegavusių savo komandas į „ENEOS 1000 km lenktynes“. Šiemet čia varžysis net trylikai šalių – Lietuvai, Latvijai, Estijai, Lenkijai, Baltarusijai, Rusijai, Vokietijai, Belgijai, Olandijai, Švedijai, Didžiajai Britanijai, JAV ir Australijai – atstovaujantys sportininkai. Lenktynių miestelyje pirmą kartą plevėsuos Australijos ir Švedijos vėliavos.


Po visų komandų pristatymo lenktynių gerbėjai išvys ir ką gali 1000 km distancijai paruošti bolidai – jie pasirodys trumpose, bet dinamiškose „Dynami:t Super Sprint“ lenktynėse.

Šios lenktynės sulaukė pačių įvairiausių lenktynininkų dėmesio. Čia varžysis autosporto entuziastai nuo žiedinių lenktynių specialistų iki bekelės meistrų, o dalyvių sąraše yra ir WRC komandos atstovas, ir buvęs „Formulės 1” lenktynininkas.

Vyriausiojo sportininko titulas priklauso „Cor Euser Racing“ komandos nariui, amerikiečiui iš Arizonos Jimui Briody (71 metai), o jauniausias „ENEOS 1000 km lenktynių“ dalyvis – aštuoniolikmetis „Siuskpigiau.lt-Žaibelis“ komandos narys Ignas Brusokas.

Ir toliau populiariausiu šių maratoninių lenktynių automobiliu išlieka BMW, kurių šiemet pagrindinių lenktynių trasoje matysime net 20 – pradedant pirmosios serijos dyzeliniais ir baigiant specialiai ilgų nuotolių lenktynėms ruoštais, tokiais galiūnais kaip „BMW M3 GTR“, „BMW M4“. Lenktynių trasa skries penki įvairių modifikacijų ir skirtingo galingumo „Porsche“, keturi „Honda“, trys „Volkswagen“, du „Renault“ po vieną „Alfa Romeo“, „Audi“, „Aquila SR1“, „Ford“, „Ginetta“, „Lexus“, „Kit Car“, „Lada“, „Mitsubishi“ ir „Toyota“ automobiliai.

Šiais metais ryškaus lenktynių favorito nėra – specialistai prognozuoja, kad maždaug dešimties komandų galimybės laimėti yra labai panašios, tad šeštadienį turėtų laukti labai įdomios varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)