Komandos lyderis Wardas Sluysas tikino, kad pirmą kartą dalyvauti 1000 km lenktynėse Palangoje jį pastūmėjo draugas. Nuo tada belgų lenktynininkas šiose varžybose dalyvauja kasmet. „Man patinka vairuoti naujoje aplinkoje, išmėginti naujas trasas, o dar ir Lietuva man paliko didelį įspūdį, tad čia praleidau ir savo atostogas“, – teigė komandos lyderis. Nuo 2009 metų šios lenktynės atsiranda W. Sluysas darbotvarkėje kasmet.

Šiemet „Mojo Lounge racing by JR Motorsport” komandą sudaro trys draugai iš Belgijos ir Nyderlandų, kurie dalijasi aistra lenktynėms. 20-ies metų lenktynių patirtį turintis W. Sluysas jau antrus metus čia startuos su „BMW M4 Silhouette“.

Antrasis komandos narys – 16 metų JAV gyvenantis belgas, Danielis Colembie, yra W. Sluyso vaikystes draugas, beje, pernai taip pat lenktyniavęs Palangoje. Trečiasis lenktynininkas – olandas Michaelas Verhagenas, pernai atstovavęs „BRUM BRUM Vitamins by JR Motorsport” komandai. Tiek D. Colembie, tiek M. Verhagenas turi patirties lenktyniaudami įvairaus rango čempionatuose visame pasaulyje.

Lenktynininkai sėkmingai pradėjo ruoštis ir šių metų kovoms daug lenktynininkų ištvermės ir technikos patikimumo reikalaujančioje Palangos trasoje. Šiemet jau nugalėta dvejose lenktynėse Belgijoje su atsarginiu BMW automobiliu, kuriame buvo įmontuotas Palangos trasai skirtas naujas variklis. Ruošiamasi dar vienoms lenktynėms artėjantį savaitgalį Olandijoje, kuriose bus visiškai išbandytas 1000 km trasai sukomplektuotas „BMW M4 Silhouette“ automobilis. Beje, jis buvo naujai surinktas šių metų varžyboms: įmontuotas naujas variklis, stabdžiai ir patobulintos aerodinaminės savybės automobilio priekyje.

W. Sluyso nuomone, 1000 km lenktynės nuolat tobulėja ir tai atsispindi renginio organizacijoje: „Matau, kad įdedama vis daugiau darbo organizuojant šį renginį, nes kasmet čia konkurencija vis stipresnė, pasirodo vis galingesni automobiliai, kurie kiekvienam pergalės siekiančiam varžovui kelia iššūkį. Kiekvienais metais tampa vis sunkiau nugalėti ir yra kur kas įdomiau varžytis lenktynėse su sau lygiais varžovais.”

Pasak komandos pilotų, šiemet, kaip ir anksčiau, arši kova įsiplieks tarp „Porsche“ automobiliais važiuojančių ekipų, todėl komandos lyderis nesitiki greičiausiai įveikti lenktynių ratą. „Mojo Lounge racing by JR Motorsport“ komanda tikisi pradėti lenktynes ramiai bei „nedraskyti“ automobilio ir patausoti jį lemiamai akimirkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)