Todėl klausimų „kas yra kas“ vis dar gerokai daugiau nei atsakymų. Geriausia proga viską pamatyti iš arti – šį sekmadienį Elektrėnuose vyksiančios Baltijos šalių „Supermoto“ čempionato IV etapo batalijos.

Pasak vieno iš varžybų organizatoriaus, baikerių klubo „Strangers MC“ nario Eugenijaus Sladkevičiaus, būtent Elektrėnuose rengiamos lenktynės yra tikrąjį motociklininkų meistriškumą parodantis turnyras.

„Supermoto“ yra motociklų plento lenktynių ir kroso mišinys. Čia bent 30 procentų trasos turi sudaryti žvyro ar grunto danga, o likusią dalį asfaltas. Elektrėnų centre – Draugystės, Saulės ir Trakų gatvėse – 1300 metrų ilgio trasa suformuojama prieš pat startą - atgabenamos trys pilnos puspriekabės padangų, sumontuojami tramplinai. Dėl šios priežasties čia niekas neturi galimybių treniruotėse nušlifuoti trajektorijų ar pasinaudoti namų sienų privalumais – laimi geriausiai valdantys techniką ir turintys daugiausia „pilietinės drąsos“, – pasakojo E. Sladkevičius.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad į Elektrėnus susirenka daugiausia pačių pajėgiausių sportininkų ir dėl vienos pragmatiškos priežasties: nugalėtojų čia laukia piniginis prizinis fondas, todėl motyvacijos būna gerokai daugiau. Atiduoti visas jėgas ir važiuoti „ant ribos“ skatina ir susirenkantys nemaži būriai žiūrovų. Energetikų mieste rengiamos varžybos – vienintelės visose Baltijos šalyse, vykstančios miesto gatvėmis. Čia bus galima išvysti 40 pajėgiausių „Supermoto“ meistrų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Rusijos. Jie važiuos keturiose klasėse: „Open“, „MX-SM“, „Hobby“ ir ATV.

Renginio pertraukų metu žiūrovų dėmesį žada prikaustyti per tramplinus šokinėsiantys automobiliai, drifto ir motoakrobatikos meistrų pasirodymai. Be to, veiks improvizuota Dakaro maratone startavusios technikos paroda bei Lietuvos ralio čempionate dalyvaujančių komandų „N40-Narvesen“ ir „Čapkauskas Racing Team“ automobiliai.