Tai balsingų ir perspektyvių merginų trejetas - Aistė Karanauskytė, Sandra Navickaitė ir Agnė Jarmalavičiūtė. Grupės prodiuseris – puikiai lietuviams žinomas Darius Balčiūnas, kurį tautiečiai pažįsta kaip nepakartojamą Pilypuką iš „Dviračio šou“.

Grupės „Rugiagėlės“ merginos mano, kad  Lietuvos pop muzikos sceną užvaldęs perdėtas seksualumas, per daug išaukštinama išvaizda, o ne atliekamos dainos, bendravimas, atlikėjos neturi charizmos. 
 
„Nebeliko paprastumo, tikrumo, natūralumo – to žmonės yra pasiilgę. Mes bandysime eiti šiuo  keliu ir taip užkariauti klausytojų širdis. Būsime tokios, kokios esame realiame gyvenime - šiltos, bendraujančios, besišypsančios, o kartais net liūdnos ar braukiančios ašarą“, teigia merginos.
 
Kuo „Rugiagėlės“  išsiskirs iš kitų grupių?

„Neturime tikslo išsiskirti ar su kažkuo konkuruoti, pyktis. Mūsų tikslas yra būti  kokybiška bei įdomia grupe. Su kitais atlikėjais norime  draugauti, bendrauti, o galbūt ateityje ir bendradarbiauti kuriant bendrus projektus.  Be abejo, esame pasiryžusios sunkiam ir atkakliam darbui, dainų kūrimui, repeticijoms, pasirodymams. Skirsime visą savo laisvalaikį ir jeigu mums pavyks tapti nors truputėlį geresnėms už kitus, tuo tik džiaugsimės,“ – sako „Rugiagėlės“ narės.

Viena pirmųjų merginų dainų „Noriu jausti taip“ iš karto užkariavo radijo stoties „Lietus“ topų viršūnę ir įsitaisė ten pirmojoje vietoje.

Merginos koncertuos lenktynių atidarymo metu Vytauto gatvėje ir tai bus nemokamas pasirodymas, o štai visą savo programą jos atliks liepos 16 dieną lenktynių scenoje prieš grupės „Biplan“ koncertą. „Rugiagėlės“ koncertuos nuo 19 valandos.