Arraso miestelis - Prancūzijos šiaurėje, o pirmas naktinis etapas vyks tik 465 km iki Chateauroux miestelio vidurio Prancūzijoje. Etapas "nepavojingas", bet be galimybės naudotis serviso pagalba.

Dakaro ralyje dalyvaus ir du ekipažai iš Lietuvos. Starto numerį 282 gavo "Vilniaus Banko Lizingo" ekipažas - prie vairo Arūnas Lekavičius, šturmanas Valdas Valiukevičius. Jų automobilis - tai prototipas, savo išvaizda primenantis "Mitsubishi L200". Jame prancūzas konstruktorius Andre Koro panaudojo įvairių firmų agregatus. Trijų litrų tūrio turbodyzelinis variklis turi apie 180 AG.

Lietuvos ekipažas važiuos sykiu su "Koro Promo" komanda iš Prancūzijos. Joje - keturi visureigiai. Visi juose važiuosiantys sportininkai jau yra dalyvave įvairiose dykumų lenktynėse. Juos aptarnaus keturi mechanikai. Komandą lydės vienas techninės pagalbos sunkvežimis bei visureigis.

Komandai vadovaus pats Andre Koro. Šis prancūzas jau 25 metai dalyvauja dykumų lenktynėse ir joms paruošė per šimtą automobilių.

Su numeriu 283 lenktynes pradės "Neptūnas Team" - Gintas Petrus ir Viktoras Kaštelionis. Jie važiuoja su "Toyota Landcruiser TD90".

Abu džipai startuoja "Super Production" klasėje, nes varikliai ir pakaba neserijiniai. "Neptūno" visureigis ne naujokas Dakaro maratone, 1999 metų laidos "Toyota" buvo ruošta Belgijoje specialiai šioms lenktynėms ir du kartus jose startavo.

Keletas faktų

Maratone startuoja 170 motociklų, 119 automobilių ir 34 sunkvežimiai.
Trasa 9436 km, iš kurių beveik 6000 km Afrikoje.
14 greičio ruožų, iš kurių 2 be palydovinės navigacijos pagalbos (GPS).
Ilgiausias etapas - 1541 km, trumpiausias Dakare - tik 69 km.
Ilgiausias GR 520 km, trumpiausias vėl Dakare - 31 km.
Tik viena poilsio diena.
Finišas (tiems kas jį pasieks) - sausio 13 d. Dakare.