Automobilių sporto rinkodaros guru Benediktas Vanagas, vertindamas įsiplieskusias lenktynes tarp atskirų čempionato etapų organizatorių, tikino esąs tuo nepaprastai patenkintas.

„Konkurencija akivaizdžiai auga ir verčia tobulėti visą ralio bendruomenę. Man asmeniškai tai svarbu, nes esu ne tik „Halls Winter Rally“ organizatorius, bet ir lenktynininkas. Nors ralio metu dėmesys būna sutelktas į darbą greičio ruožuose, sportininkams kaip ir žiūrovams svarbios visos „smulkmenos“. T. y. dalyvauti kokybiškuose renginiuose yra kur kas maloniau. Iš tiesų nuoširdžiai džiaugiuosi, kad klubai pristato eskizus, kaip kilstelėti kartelę į naują aukštį. Dabar belieka tuos planus realizuoti. Žinau, kad tai sudėtinga užduotis, kad organizatoriams teks velniškai sunkiai dirbti ir panaudoti visus įmanomus resursus, todėl nuoširdžiai linkiu sėkmės“, – dėstė B. Vanagas.

Įdomu, kad sportinės karjeros pradžioje pačiam Benediktui „Žemaitijos ralio“ trasose fatališkai nesisekė – jis čia bene penketą kartų dėl įvairių technikos gedimų ar avarijų nepasiekė finišo. Nepaisant to, Žemaitijos krašto kelius B. Vanagas vadina puikiai tinkančiais profesionalioms lenktynėms, su greitų ir techniškų atkarpų kombinacijomis.

Vienas „Žemaitijos ralio 2015“ organizatorių, „N40 vyrų autoklubo“ vadovas Algirdas Kazlauskas taip pat pastebi, kad šios varžybos lig šiol buvo grynai sportininkams skirtas renginys.

„Tikimės sukurti naujas tradicijas ir „Žemaitijos ralį“ paversti vienu visų automobilių sporto fanų nauju traukos centru. Čia lenktynės čia vyks dvi dienas geros kokybės, tvirtą pagrindą turinčiais keliais. Sportininkai varžysis naktiniame greičio ruože (tai tikra vasaros ralių retenybė) netoli Kražių, o jo laukdami žmonės galės mėgauti gyvos muzikos koncertu. Šeštadienio vakarą, finišavus raliui, Kelmės miesto centre žiūrovai galės džiaugtis antru gyvos muzikos koncertu.

Tie kas neturės galimybės gyvai stebėti ralio, galės tai daryti savo kompiuterio ir išmanaus telefono ekrane – pirmą kartą Lietuvos ralio čempionatų istorijoje vyks tiesioginės transliacijos iš trijų greičio ruožų. Kas vyksta dar šešiose bus galima sekti gyvai N40 internetinėje svetainėje – ten realiu laiku bus matomi visi trasose esantys automobiliai, nurodomas jų starto numerį ir judėjimo greitis. Tie kas nenorės vykti į greičio ruožus, bet turės galimybę atvykti į Kelmės miesto centrą, čia tiesiog serviso zonoje, šalia Kelmės kultūros rūmų, turės galimybę varžybas stebėti dideliame lauko ekrane“, – vardijo A. Kazlauskas.

Dar viena naujovė Lietuvos ralio pasaulyje – sportinių automobilių, atvykstančių į serviso zoną, lauks plovykla įrengta tiesiog centrinėje Kelmės miesto gatvėje.