Žurnalistai turejo progos ne tik dar kartą susigrumti bei siekti revanšo prieš pirmąją renginio dieną geriau pasirodžiusius varžovus,bet ir susispažinti su išties unikaliu kraštovaizdžiu, bent trumpai žvilgterėti į nemažiau įdomią šio krašto istoriją, kuri itin sudomino mūsų kaimynus lenkus.

Tačiau kaip ir pirmąją dieną didžiausios aistros virė lenktynių trasose, o centriniu dienos įvykiu tapo greitos bei dinamiškos lenktynės Nidos miesto gatvėmis dėl Neringos miesto mero Vygando Giedraičio taurės. Po atkaklios ir įdomios kovos ją pavyko iškovoti Dainiaus Leonavičiaus ir Benedikto Vanago ekipažui, važiavusiam "Subaru Impreza WRX STI" automobiliu.

Nugalėtojams pralaimėję tik vieną sekundę antri liko Renaldo Gabarto ir Gintauto Firanto duetas, vairavęs ne mažiau galingą "Audi TT", o treti – Linas Butkus su Sauliumi Okunevičiumi, važiuojantys retu Lietuvoje "Peugeot 205 MI 16" automobiliu.

Po varžybų Nidos miesto gatvėmis Neringos mero V.Giedraičio iniciatyva varžybas stebėjusiems miestelėnams ir Neringos turistams, kurių pastebimai vis daugėja, buvo surengtas nuotaikingas koncertas.

Šiandien, birželio 4 dieną, jubiliejinis, dešimtasis tarptautinis žurnalistu ralis "Lietuva 2005" finišuoja Palangoje, o centriniu šios dienos įvykiu taps lenktynės Klaipėdoje prie BIG prekybos centro renginio generalinio rėmėjo – parduotuvių tinklo IKI taurei laimėti, kurios prasidės 13 val.

Be to paskutiniąją varžybų dieną paaiškės ir šio ralio nugalėtojai atskirose automobilių klasėse. Prieš lemiamas paskutinės ralio dienos varžybas 1,6 litro darbinį variklį turinčių automobilių klasėje pirmauja svečių iš Lenkijos Konrado Kwiatkovskio ir Kšyštofo Detewskio ekipažas, važiuojuantis "Peugeot 106 Rally" automobiliu.

Iki 2,0 litro automobilių klasėje geriausius šansus nugalėtojų laurų vainikais pasipuošti turi Latvijos žurnalistų Uldžio Hmielevskio ir Roberto Jansono duetas, vairuojantis "Ford Focus".

O automobilių klasėje, kurių varikliai – per 2,0 litro darbinio tūrio, tokios progos stengsis nepraleisti po dviejų dienų atkaklių batalijų pirmaujantys Dainius Leonavičius ir Benediktas Vanagas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją