Incidento liudininku tapęs „N40-Narvesen“ komandos pilotas Algirdas Kazlauskas, po automobilio degalų tiekimo sistemos gedimo stebėjęs varžybas šioje vietoje teigė, kad tik laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo sužaloti žmonės.

„Ralio sirgalių čia buvo tikrai nemažai, tačiau dalis jų elgėsi kaip kamikadzės – stovėjo posūkio išorinėje dalyje, akivaizdžiai pavojingai arti trasos. Tai, kad slysdamas pieva M. Samsonas nei vieno jų nekliudė, tiesiog labai pasisekė“, – teigė A. Kazlauskas.

Paties M. Samsono komentaro apie incidentą gauti kol kas nepavyko. Po Martyno pasitraukimo lyderiu tapęs Vytautas Švedas pripažino pirmuosius keturis šeštadienio greičio ruožus bandęs pasivyti pagrindinį varžovą, tačiau galiausiai buvo priverstas konstatuoti, kad toks tempas jam pernelyg aukštas.

„Nors šiandien greičio ruožai jau yra matyti, visuose juose buvo vietų, kurias pralėkus patys nustebdavome buvę taip arti „kriminalo“. Galiausiai nutarėme šiek tiek sumažinti rizikos laipsnį ir sutelkti dėmesį ne į pergalę šiose lenktynėse, bet į galutinius čempionato rezultatus. Martyno pavyti jo namų trasoje greičiausiai nebūtų pavykę“, – sakė V. Švedas.

Nukentėjęs automobilis