Antroji ralio diena buvo ilgesnė, šiltesnė ir kur kas sudėtingesnė. Pagal kilometrų ilgį viena ERC ralio diena prilygsta visam raliui Lietuvoje.

„Tačiau jeigu reikėtų suskaičiuoti posūkius, manau kad gautųsi ir pusė lietuviško čempionato. Čia kiekvienas kilometras iš dalyvių pareikalauja ir daug darbo, ir jėgų, stabdžiai gauna ypatingą apkrovą, nes važiuojam kalnais. Nuokalnėje jie nuolat dirba, o važiuojant į kalną perkaitę diskai perduoda šilumą į visą sistemą, skystis užverda ir ilgų ruožų viduryje jau jaučiu suminkštėjusį stabdžių pedalą. Kartais tokiuose kalnuose suabejoti ar vis dar turi stabdžius ir ar pavyks išsilaikyti ant kelio – tikrai nejauku,“ – apie antrosios ralio dienos specifiką sakė D. Butvilas.

Nepaisant to, automobilis veikė nepriekaištingai, ekipažas neturėjo gedimų ir didesnių incidentų. „Beveik visuose ruožuose finišavome sėkmingai. Sakau beveik todėl, jog viename ruože prieš mus startavęs dalyvis padarė avariją ir visiškai užtvėrė kelią. Siauras ruožas apjuostas akmeninėmis tvoromis nepalieka vietos klaidai. Turėjome sustoti ir padėti nelaimėliui patraukti automobilį nuo trasos. Pasisekė, kad laiku pastebėjome mus ant kelio stabdantį šturmaną, nes greitis toje trasos dalyje buvo išties didelis,“ – teigė D. Butvilas.

Didesnės įtakos rezultatų lentelėje šis kito ekipažo incidentas D. Butvilui neturėjo – ralio teisėjai kompensavo prarastą laiką.

„Mūsų klasėje vyksta aštri kova. Šeštadienį laukia vėl tokia pat ilga diena ir nauji išbandymai. Startuosime „tūkstančio posūkių“ greičio ruože, kuriame retai išvysi tiesiąją, ilgesnę nei 100 metrų. Svarbiausias mūsų komandos tikslas – finišas. Važiuosime susikaupę ir maksimaliai tiksliai“, – atsargiai kalbėjo „Subaru Poland Rally Team“ komandos pagrindinis pilotas D. Butvilas. Šiuo metu šis ekipažas nusileidžia tik kur kas greitesniems R5 klasės lenktynininkams.

Europos ralio čempionato (ERC) Portugalijos etapas vyksta birželio 4-6 dienomis. 2012 ir 2013 metais iškovojęs Lietuvos ralio čempiono titulus, 2014 metais D. Butvilas tapo pirmuoju lenktynininku nepriklausomos Lietuvos istorijoje, pasirašiusiu sutartį su profesionalia užsienio komanda. D. Butvilas kartu su „Subaru Poland Rally Team“ 2014 metais iškovojo Lenkijos vicečempiono titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)