Ilgiausiuose dviejuose iš trijų greičio ruožų pademonstravęs geriausią laiką tarp savo klasės dalyvių greičiausias Lietuvos ralio lenktynininkas dieną baigė aukščiausioje pozicijoje.

„Pirma ralio diena, manau, kad mums buvo tikrai sėkminga. Rezultatą vertinu puikiai. Būti greičiausiųjų dešimtuke tokiame ralyje ir tarp tokių greitų pilotų yra tikrai geras pasiekimas. Aišku, tai – tik ralio pradžia ir antrosios dienos greičio ruožai bus dar sudėtingesni“, – teigia profesionalus ralio lenktynininkas Dominykas Butvilas.

Antrąją „Sata Rallye Acores“ ralio dieną Dominykas startuos vienas iš pirmųjų ir kelio danga nebus tinkamiausia optimaliausiam sukibimui.

„Turėsiu valyti kelią ir daryti vėžę kitiems ralio pilotams, bet tai nėra man nauja, žinoma, ne šiuose fantastiško grožio keliuose. Tai taip pat gali atsiliepti ir rezultatui, tačiau viskas pasimatys tik greičio ruožų pabaigose. Kartu su komanda nusprendėme laikytis taktikos važiuoti maksimaliai greitai, o ne taikyti į tam tikras pozicijas, kad startuotume geresniu keliu“, – aiškina D. Butvilas.

Penktadienį ERC etape Portugalijoje D. Butvilo laukia aštuoni greičio ruožai, kurių bendras ilgis – daugiau nei 101 kilometras.

Europos ralio čempionato (ERC) Portugalijos etapas vyksta birželio 4-6 dienomis.

D. Butvilas, 2012 ir 2013 metais iškovojęs Lietuvos ralio čempiono titulus, 2014 metais tapo pirmuoju nepriklausomos Lietuvos istorijoje lenktynininku, pasirašiusiu sutartį su profesionalia užsienio komanda.

D. Butvilas kartu su „Subaru Poland Rally Team“ 2014 m. iškovojo Lenkijos vicečempiono titulą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją