Kartu su Baltijos šalių čempionatu įvyks ir Lietuvos nacionalinės įskaitos važiavimai, tarp kurių – Lietuvos žiedinių lenktynių pirmenybės.

Prestižinėse ilgųjų nuotolių lenktynėse užsiregistravo geriausieji ir ištvermingiausieji: starto tiesiojoje bus galima išvysti 15 bolidų, apsiginklavusių ištverme. Tarp dalyvių – Lietuvos sporto meistras ir puikiai žinomas ralio lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas, kartais iškeičiantis ralio techniką į žiedinių lenktynių trasos posūkiams pritaikytą BMW. Tarp dalyvių – ir Latvijos meistras Rolands Dūda, pasirodysiantis trasoje su BMW e46 automobiliu. Panašu, kad žiūrovai turės puikią progą išvysti kovą tarp lenktynių senbuvių ir tikrųjų meistrų. Tiesa, jaunoji artilerija neketina nuvilti: naujienų ir galingos technikos mėgėjai trasoje išvys Dainiaus Matijošaičio pilotuojamą 400 AG apsiginklavusią „Renault Megane“.

Paskutiniais organizatorių duomenimis, šio etapo metu 13 dalyvių varžysis „Kumho Challenge” lenktynių serijoje. Starto tiesiojoje – Garijs Rožkalns, laimėjęs serijos lenktynes pirmojo etapo metu ir nacionalinėje klasėje džiaugęsis savo pirmąja pergale. Tarp dalyvių bus galima išvysti ir „Kumho Challenge Super1600” klasės laimėtoją Kristaps Mietulis.

Sekmadienio rytas prasidės šachmatine vėliava, kuri diktuos startą ilgųjų nuotolių dalyviams. Tarp jų – galingieji ir jau ne kartą matyti trasoje „Brum Brum Sport“, žydruoju BMW M3 išsiskiriantys „Rotoma Racing“ ir tikrai pastebėti trasoje „Alfa Romeo“ klubo atstovai. Taip pat pasirodys ir dar šį sezoną ilgųjų nuotolių lenktynėse nestartavę „222” ir jų „VW Beatle” bei „Winart“ komanda ir visai naujos „Autoralis DL Racing” bei „Domus Lumina” komandos. Akivaizdu, kad didžioji dalis dalyvių atstovaus Lietuvai.

Šeštadienį dalyviai intensyviai ruošis įtemptai lenktynių dienai, o, tuo tarpu, žiūrvai reginiu galės džiaugtis nemokamai. Sekmadienį visi norintys renginį galės stebinti už 3 eurus. Norintys dalyvių techniką apžiūrėti iš arčiau ir patekti į serviso zoną, tai galės padaryti sumokėję 7 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)