Prisimindami sparnuota fraze tapusį filmo pavadinimą „Džiaze – tik merginos“ apie ralį taip negalėtume tvirtinti. Mat dailiosios lyties ekipažai „Press ralyje“ – ne naujiena. O prieš ketverius metus, 2011-aisiais, damos taip įsidrąsino, jog nesižvalgydamos atgal metė šalin kuklumo įžadus ir pirmą kartą šio renginio istorijoje net du jų ekipažai užkopė ant nugalėtojų apdovanojimų pakylos. Trečiosiomis vietomis savo klasėse džiaugėsi Laima Staknytė-Patinskienė su Lina Leonavičiūte ir Ilona Staškutė su Eidvile Pakėnaite.

„Taip jau sutampa, kad birželio pradžioje mūsų portalas mini penktąjį gimtadienį, o žurnalistų ralis – dvidešimtąjį“, - sako autoledi.lt žurnalistė L. Patinskienė, neradusi geresnio būdo paminėti šias sukaktis, kaip azartiškiausio žurnalistų renginio trasose.

Laimai tai bus jau penktasis „Press ralis“. Šiemet ji kartu su L. Leonavičiūte gins pernai iškovotą, kol kas aukščiausią jų karjeroje moterų įskaitos laimėtojų titulą.

„Press ralis“ mums – nauja patirtis ir neišdildomi įspūdžiai, bent jau iki kito ralio, - atvirauja L. Patinskienė, pirmenybę teikianti ekonomiškiems ir ekologiškiems automobiliams. - Pernai su „Ford Fiesta“, kurios ratus suko 1 l darbo tūrio „Ecoboost“ variklis, per dvi dienas įveikėme apie 330 km, iš kurių 40 km buvo greičio ruožai ir specialiosios rungtys, o sudeginome tik šiek tiek daugiau nei pusę bako degalų („Ford Fiesta“ bako talpa – 42 litrai). Pervažiavimuose pavykdavo pasiekti apie 5 l litro benzino 100 kilometrų kelio degalų sąnaudas ir tai buvo ekonomiškiausias ralis mūsų praktikoje“.

Laura Sondeckytė-Fetingienė daugelį metų ir namuose, ir ralyje buvo ištikima savo vyrui Ramūnui. Tačiau kai R. Fetingis vietoje žmonos į draugiją pasikvietė šalies automobilių ralio čempionato dalyvę Agnę Lauciuvienę, Laura panūdo įrodyti, jog moka ne tik kelio knygą skaityti. Todėl ją rytoj pamatysime prie „Opel Adam S“ vairo, o šturmano vietoje šalia Lauros įsitaisys Dovilė Gedgaudaitė.

Šiemet šturmano kėdėje debiutuoja ir automobilių tematika rašanti „Verslo žinių“ žurnalistė Dina Sergijenko, kuriai kompaniją sudarys portalo Lrytas.lt kolegė I. Staškutė-Steponėnė.

Ilona žurnalistų ralyje debiutavo 2008 metais, tačiau tąsyk jos BMW 328 finišo nepasiekė dėl patirtos avarijos.

„Po tokio nevykusio debiuto metus praleidau, o nuo 2010-ųjų dalyvauju jau visuose kolegų raliuose, - prisimena Ilona. – Nors pavyko pelnyti ne vieną apdovanojimą, kurie visuomet malonūs, bet man svarbiausias „Press ralių“ rezultatas – laimėti prieš save pačią.“

Gerokai daugiau nei išimtinai moteriškų ralyje dalyvaus mišrių ekipažų. DELDI portalo atstovui Tadui Markevičiui talkins žmona Akvilė, Artūras Pakėnas labiausiai pasitiki dukra Eidvile, o Rimas Zapalskis – žmona Vilija. Edmundui Povilauskui painiose slalomo trasose padės nesuklysti bendradarbė Gailė Povilavičienė, o Gintautui Mikulėnui – žmona Ina.

Beje, yra dar vienas faktorius, vienijantis L.Staknytės-Patinskienės, I. Steponėnės, Vlados Musvydaitės, T. Markevičiaus ir Mindaugo Plukio ekipažus. Visi jie „Press ralyje 2015“ vairuos vienodus naujuosius „Nissan Pulsar“ automobilius, kurie bus šokia tokia atsvara ralyje dominuojančiai „Toyota“ markei, kurių trasose matysime net devynis įvairių modifikacijų bolidus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)