Juolab, kad vedina vienintelio tikslo – apginti iškovotą titulą vėl startuos pastarųjų dvejų ralių nugalėtoja „Dream Toyota Team“ komanda, pasiryžusi ambicijas pagrįsti amunicija. O būtent amunicijos bei ekipos narių patirties ir ryžto šiai bendraminčių kompanijai galėtų pavydėti daugelis.

Jos branduolį sudaro trys įvairiais metais vykusių žurnalistų ralių nugalėtojai. Tai LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, „Formulės 1“ lenktynių komentatorius Arūnas Volungevičius ir interneto portalo topgearlietuva.lt redaktorius Linas Butkus. Komandoje – ir jaunas TV laidos „Ne vienas kelyje“ žurnalistas Egidijus Babelis, kuriam tai bus antrasis „Press ralis“.

Kaip ir pernai, D. Leonavičius su savo nuolatiniu pagalbininku Adomu Šablevičiumi vairuos sportiškąjį kupė „Toyota GT 86“ (automobilių klasė iki 2000 kub.cm.), o Arūnas su Dariumi Saulevičiumi – „Toyota Yaris“ ir varžysis klasėje iki 1600 kub. cm.

Tokį pat automobilį ralio trasose tramdys ir E. Babelis su garsiojo Dovilo Čiutelės šturmanu Aleksandru Dainiu, o pirmųjų dviejų press ralių nugalėtojas L. Butkus, kuriam šįkart talkins anksčiau irgi laimėjęs žurnalistų ralį, „Toyota Baltic“ pardavimų vadovas Arvydas Šinkūnas, su „Toyota Yaris Hybrid“ automobiliu varžysis Eko klasėje.

Beje, Arvydas šturmano pozicijoje yra laimėjęs ne tik šį, bet ir pagrindinį ralio „Aplink Lietuvą“ trofėjų – Prezidento taurę ir kelias šalies standartinių automobilių ralio pirmenybes.

Kolegos sėkmę pranašauja D. Leonavičiui, kuris su Renaldu Gabartu yra laimėję daugiausia žurnalistų ralių – po aštuonis. Dainius prieš tai daug metų vairavo „Toyota GT86“ pirmtakę, legendinę „Toyota Corolla AE86“, su kuria yra tapęs Lietuvos standartinių-gamyklinių automobilių ralio čempionu, ralio „Aplink Lietuvą“ absoliučios įskaitos antrosios vietos laimėtoju, skynęs pergales ir prizines vietas daugelyje kitų varžybų.

„Toyota“ jau daugelį metų tituluojama „Press ralio“ automobiliu. Džiaugiuosi, kad šiai markei pirmenybę teikia ne tik pajėgiausi žurnalistų ralio dalyviai, bet ir vis daugiau žmonių, kuriems šis automobilis – kasdieninio darbo įrankis“, - sako UAB „Mototoja“ direktorius Edmundas Povilauskas, kuris kartu su Gaile Povilavičiene šiemet į „Press ralio“ trasas išvairuos „Toyota Corolla WRC“ repliką.

XX-ajame „Press ralyje 2015“ dominuos japoniški automobiliai. Preliminariais duomenimis, prie starto linijos penktadienį išsirikiuos devynios įvairių modifikacijų „Toyotos“, penki „Subaru“, po keturis „Nissan“ ir „Honda“, du „Mitsubishi“ ir vienas „Mazda“ automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją