Taip, senai nesivaržėme ant žvyro dangos. Juo labiau, tai bus pirmasis kartas kuomet ant šios dangos varžysiuosi su „Subaru Impreza STI“, su kuriuo lenktyniavome visą praėjusį sezoną Lenkijoje. Tačiau po pirmųjų testų dienos galiu pasidžiaugti, kad automobilis puikiai elgiasi ant žvyro. Daug dirbome ties pakabos nustatymais, ties daugybe kitų smulkmenų, kurios ir lemia, kaip greitai pavyks važiuoti“, – teigia D. Butvilas.

Lietuvos ralio pilotas taip pat ypač dėkingas Lenkijos daugkartiniam čempionui Kajetanui Kajetanowiczui ir jo šturmanui Jarekui Baranui, kurie davė nemažai patarimų, kaip optimaliau susireguliuoti automobilį. Nors šis lenkų ekipažas taip pat startuos šiame ralyje, tačiau skirtingos dalyvių klasės ir puikūs tarpusavio santykiai leidžia D.Butvilui kaupti patirtį ir žinias iš greičiausių ralio lenktynininkų.

„Testų dieną galėjome susipažinti vos su 3 kilometrais Azorų salų kelių, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad tai bus fantastiškas ralis. Nekantrauju stoti į startą ir važiuoti šiais beprotiškai įdomiais keliais!”, – D. Butvilas neslepia džiugesio prieš pirmąjį karjeroje startą Portugalijos Azorų salose.

Europos ralio čempionato Portugalijos etapas vyks birželio 4-6 dienomis. D. Butvilas, 2012 ir 2013 metais iškovojęs Lietuvos ralio čempiono titulus, 2014 metais tapo pirmuoju nepriklausomos Lietuvos istorijoje lenktynininku pasirašiusiu sutartį su profesionalia užsienio komanda. D. Butvilas kartu su „Subaru Poland Rally Team“ 2014 metais iškovojo Lenkijos vicečempiono titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)