Čia iki šiol nevyko nė vienas oficialus Europos čempionato etapas, todėl Tarptautinė Automobilių sporto federacija (FIA) tikisi labai lygios ir sąžiningos kovos, kur nei vienas dalyvis neturės savos ar labai gerai pažįstamos trasos pranašumo.

Labai gražioje vietoje, Portugalijos pietuose įsikūrusiame lenktynių komplekse įrengta sudėtinga, bet labai įdomi kartingo trasa. 1531 m ilgio kalnuotoje vietovėje esančioje trasoje šį savaitgalį jėgas išbandys 125 sportininkai, kurie lenktyniaus dviejose klasėse – KF ir KF Junior.

Nei vienoje klasėje nedalyvaus praėjusių metų Europos čempionai, tad šiemet abu titulus iškovos nauji veidai. Sportininkai atstovaus net 34 šalis iš keturių pasaulio kontinentų. Tradiciškai Europos kartingo čempionate leidžiama dalyvauti ne tik europiečiams – jiems tereikia atstovauti Europos komandas. Malonu, kad šiais metais abiejose klasėse turėsime ir po vieną Lietuvos atstovą.

KF klasėje, kurioje leidžiama dalyvauti sportininkams nuo 15 metų, tarp 61 sportininko Lietuvai atstovaus Rokas Baciuška.

„Niekada nesu važiavęs šioje trasoje, tad tai man bus visiškai nauja patirtis. Vakar prabėgau per trasą penkis ratus, susipažinau su posūkiais ir jos konfigūracija. Tai sudėtinga ir techniška trasa“, – pirmuosius savo įspūdžius vakar atvažiavęs į Portugaliją pasakojo Europos čempionate Šveicarijos „RB Racing“ komandą atstovaujantis R. Baciuška.

Nors Rokui tai nauja komanda, su kuria jis pravažiavo tik vienerias lenktynes, jis nusiteikęs optimistiškai.

„Manau, kad galėsiu kovoti pirmajame dešimtuke. Tokį uždavinį man kelia ir komanda“, – sako lietuvis, kuris į Portugaliją atvažiavo tiesiai iš Estijos. Čia Rokas „RKV Racing“ komandos gretose laimėjo Baltijos šalių čempionato etapą „Rotax Max Junior“ klasėje ir šiuo metu pirmauja čempionate.

„KF Junior“ klasėje, kurioje lenktyniauja sportininkai nuo 13 iki 15 metų, Portugalijoje pirmajame Europos kartingo čempionate kovos 64 dalyviai. Šioje klasėje paprastai konkurencija yra milžiniška ir nuspręsti, kas laimės turbūt nesiryžtų nei vienas specialistas.

„DR Racing“ komandos garbę Portugalijoje gins ir lietuvis Justas Jonušis. Jam ši trasa taip pat nauja. Tiesa, Justas treniravosi su komanda šioje trasoje praėjusią savaitę.

„Portimao“ trasa labai techniška ir čia turės pranašumą tie sportininkai, kurie yra daugiau joje rungtyniavę. Mes joje treniravomės praėjusią savaitę ir man tai buvo pirma pažintis. Mūsų komandai dar šiek tiek trūksta greičio, nes palyginus su konkurentais, treniruotėse šiek tiek atsilikome. Bet kone su kiekviena treniruote mes greitėjome ir manau, kad lenktynėse būsim greiti“, – pasakojo J. Jonušis.

Justą Jonušį treniruoja penkis kartus pasaulio kartingo čempionas Danilo Rossi. Jis nusiteikęs optimistiškai ir tiki, kad Justas yra pajėgus kovoti pagrindiniame finale.

„Šuo metu Justo pagrindinis uždavinys yra stabilumas. Jam svarbiausia nepakliūti į avarijas ir daryti kaip galima mažiau klaidų. Jis šioje klasėje yra tarp jauniausių, todėl būtų nelogiška iš karto reikalauti iš jo maksimalių rezultatų. Justas ir taip yra vienas iš greičiausių savo amžiaus sportininkų“, – sako tituluotas italas.

Tuo pat metu „Portimao“ sporto komplekse vyks ir kitos varžybos – kėbulinių automobilių TC3 lenktynių serijos etapas. Tai čempionatas, kuris konkuruoja su pasaulio kėbulinių automobilių čempionatu.

Abu lietuviai tikisi suspėti ir pamatyti bent vieną šių lenktynių važiavimą.

Stebėti lietuvių pasirodymą (rezultatus ir tiesioginę TV transliaciją) gyvai galima internete, oficialiame FIA kartingo puslapyje www.cikfia.com. Lenktynių pradžia – sekmadienį, 10 val. 40 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją