Pirmas prie starto linijos stojęs A. Jasikonis aukštą tempą palaikė ir pirmajame važiavime. Po starto greitai pakilęs į lyderio poziciją, Arminas dominavo pirmajame važiavime. Jam priešintis dar bandė tik vokietis Christianas Brockelis, kuris nuo Armino atsiliko 7 sekundėmis. Trečioje vietoje likusį Borisą Maillardą lietuvis aplenkė net 43 sekundėmis.

Antrasis važiavimas nebuvo toks sėkmingas. Gerai startavęs A. Jasikonis penktame posūkyje padarė klaidą ir griuvo. Kol lietuvaičiui pavyko atsikelti ir sugrįžti į trasą, visi jau jį buvo aplenkę. Visgi, užsispyrimo nestokojantis Arminas nepasidavę ir iki varžybų pabaigos iš paskutinės 40-tos vietos sugebėjo pakilti iki 4-tos, o tai, susumavus abiejų važiavimų rezultatus, lėmė pergalę.

Hancheno trasos podiumas šįkart buvo nudažytas žaliai baltai – „Monster Energy Kawasaki Pfeil“ spalvomis, nes visas prizines vietas iškovojo būtent Armino komanda. 3-ias liko Dominique Thury, antras – Kevinas Woutsas, o ant aukščiausio laiptelio lipo A. Jasikonis.

Arminas ne tik nugalėjo šiame etape, tačiau po dviejų etapų tapo Vokietijos čempionato lyderiu, kur su 70 įskaitinių taškų vienu tašku lenkia komandos draugą K. Woutsą bei 4-iais taškais trečioje vietoje esantį Christianą Brockelį.

Po varžybų Arminas neslėpė emocijų: „Buvo tikrai gera diena. Trasoje jaučiausi puikiai, motociklą pavyko sureguliuoti labai gerai, tad jau kvalifikacijoje jaučiau, kad šiandien galiu nugalėti. Pirmajame važiavime viskas ėjosi sklandžiai ir pasiekiau gana lengvą pergalę, tuo tarpu antrajame po starto padariau klaidą ir nugriuvau. Kol atsikėliau, visi jau buvo spėję mane aplenkti ir pabėgti į priekį. Supykau ant savęs dėl klaidos ir stengiausi išnaudoti tą sportinį pyktį. Pasisekė pasiekti 4-tą vietą, o tai leido man nugalėti šiame etape ir tapti čempionato lyderiu. Labai smagu buvo girdėti Lietuvos himną stovint ant podiumo. Žodžiu, šiandien viskas buvo super, tačiau emocijas reikia padėti į šalį ir ruoštis kitam ADAC MX Masters etapui kuris jau kitą savaitgalį”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)