Susumavus iškovotus taškus, G. Grinbergas tapo pirmojo čempionato etapo nugalėtoju, o kartu su D. Vavilovu šventė pergalę komandų įskaitoje.

Dvylikamečiai lenktynininkai nuo vasario mėnesio intensyviai ruošėsi sezonui Italijos ir Lenkijos trasose, tačiau puiki forma dar buvo pastiprinta dalele magijos. Tuo buvo visiškai tikras „G&G Sindikato“ lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras, kurio studijoje gimė naujas G. Grinbergo šalmo dizainas su Vyčio atvaizdu.

Beje, abu sportininkai treniruojasi ir sportinę formą palaiko Sostinės ledo ritulio akademijoje, o D. Vavilovo ledo ritulio vartininko šalmą sukūrė tos pačios Svaro ir jo kolegų rankos. Žinoma, šiek tiek prie pergalingų startų prisidėjo žurnalo „TopGear Lietuva“ šio savaitgalio mechaniko pareigoms paskolintas Stigas.

Lenkijos „MiniRok“ kartingo čempionato apžvalgininkai dar prieš etapo startą lietuvius vadino favoritais. Ir šios prognozės pasitvirtino jau kvalifikacijoje. 23 dalyvius aplenkęs G. Grinbergas iškovojo pirmą vietą, D. Vavilovas – šeštą. Tokiose pačiose pozicijose Lietuvos sportininkai finišavo ir pusfinalyje.

Finale pirmas finišo liniją kirto puikų tempą demonstravęs Lenkijos sportininkas Marcelis Kucas, G. Grinbergas finišą pasiekė antras, o D. Vavilovas – trečias. Jau pasibaigus lenktynėms, teisėjai, už starto procedūros pažeidimą, Danieliui skyrė laiko baudą, kuri lenktynininką nubloškė į 7 bendros įskaitos vietą.

Po pirmojo Lenkijos čempionato etapo individualios įskaitos lyderio pozicijoje įsitvirtino G. Grinbergas. Lietuviai pirmauja ir komandų kategorijoje. Antrasis Lenkijos čempionato etapas vyks jau šį sekmadienį.

Šį sezoną „Columbia Racing by WTR“ lenktynininkai startuos visuose 14 Lenkijos „MiniRok“ čempionato bei 8 Lietuvos kartingo čempionato etapuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)