23 metų mergina kvalifikacijoje užėmė ketvirtą vietą ir yra laikoma favorite nugalėti lenktynėse. Ji atstovauja vienai iš geriausių IRL komandų – Rahal/Letterman. „Bet kas gali įvykti. Aš jos seniai nemačiau, bet mes buvome draugai, kai kartu lenktyniavome. Aš visada stebėjau jos pažangą“, – teigė BAR pilotas Jensonas Buttonas. Jis ir D.Patrick susipažino lenktyniaudami Anglijoje vykstančiame „Formulės Ford“ čempionate.

Spaudoje pasirodė spėlionės, ar mergina galėtų dalyvauti „Formulėje-1“, bet 1995-ųjų Indy 500 nugalėtojas Jacques Villeneuve‘as tuo abejoja: „Jei ji susitvarkytų su „Formule-1“, žiniasklaidos prasme, tai būtų geriausias dalykas, koks tik galėjo įvykti. Tai būtų puiku. Tačiau vairuoti ovale ir žiede, daugiausia „Formulėje-1“, fiziškai yra ne tas pats“.

Buvęs lenktynininkas Jackie Stewartas buvo nusiteikęs optimistiškiau: „Mums reikia amerikiečio, ir jei tai būtų moteris, būtų nuostabu. Jei ji tai padarys (laimės lenktynes, – red. past.), ji bus didelė žvaigždė Amerikoje“.

Paskutinį kartą moteris „Formulėje-1“ dalyvavo 1992 metais. Italė Giovanna Amati dalį sezono atstovavo „Brabham“ ekipai, tačiau nė karto nesikvalifikavo ir lenktynėse nedalyvavo.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.