Tačiau tai dar ne viskas: tiesioginę transliaciją stebėti padės ir savo žiniomis apie lenktynes dalinsis daugkartinis Lietuvos čempionas Vytautas Švedas. Tiesa, komentatoriaus kėdėje jis nebus naujokas.

„Yra tekę komentuoti WRC (pasaulio ralio čempionato – aut. past.) etapus. O apie ralį-krosą esu prikaupęs nemenką žinių bagažą. Šalia automobilių esu nuo pat gimimo, o šalia lenktynių – nuo 3 metų. Žiūrovams galėsiu pateikti ne tik sausą informaciją, kurią jie gali pasiskaityti internete, bet ir papasakosiu apie lenktynių užkulisius, apie kuriuos žino tikrai ne kiekvienas. Bus tikrai įdomu“, – pažada sportininkas.

O ir pačios lenktynės – aukščiausio lygio. Nors jose dalyvauja iš pirmo žvilgsnio eiliniai automobiliai („Škoda Fabia“, „Volkswagen Polo“, „Ford Fiesta“, „Peugeot“), kuriuos kasdien gali pamatyti gatvėse – tai tik apgaulingas įspūdis.

„Po jų kiautu slepiasi galinga technika, leidžianti 100 km/val. greitį pasiekti per 2-2,5 sek. Tai geriausia, ką galima išspausti iš automobilio“, – pasakoja V. Švedas.

Pasaulio rali-kroso čempionatas susideda iš 13 etapų, kurie vyksta skirtingose pasaulio šalyje – Vokietijoje (du etapai), Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Italijoje ir Argentinoje, o sekmadienį startas bus duodamas Portugalijoje.

Visų etapų metu sportininkai renka taškus, o po finalinių lenktynių Argentinoje apdovanojamas pasaulio čempionas. Praėjusiais metais juo tapo Petteris Solbergas, perrašęs automobilių sporto istoriją. 40-metis norvegas – pirmasis lenktynininkas tapęs ir ralio (WRC – 2003), ir ralio-kroso pasaulio čempionu.

„Jis ir šiemet turėtų kontroliuoti tempą ir užkelti kartelę kitiems sportininkams“, – apie veterano potencialą kalba V. Švedas.

Šiemet jam vėl ant kulnų lipti bandys praėjusiame sezone vicečempionu tapęs suomis Toomas Hekkinenas ir trečias likęs Reinis Nitiss iš kaimyninės Latvijos. Visiems automobilių sporto fanams žinomos ir austro Manfredo Stohlio ar švedų Mattiaso Ekstromo bei PG Anderssono pavardės.
Kaip ir kiekvienose lenktynėse, taip ir šioje žiūrovai labiausiai trokšta išvysti susidurimus. Anot V. Švedo, šiose lenktynėse kontaktinių manevrų ir aštrių lenkimų – keliolika kartų daugiau nei „Formulėje-1“.

„Čia svarbi kiekviena šimtoji sekundės dalis. Dėl to lenktynininkai kiekviename posūkyje turi būti maksimaliai susikaupę ir susikoncentravę. Žiūrovai sugniaužę kvapą stebi, kaip į posūkį atskrieja 5-6 automobiliai, kovojantys dėl kiekvieno trasos centimetro. Tai ir padaro šias lenktynes įdomias tiek žiūrovams, tiek patiems sportininkams. Jos turėtų užkariauti ne vieno automobilių sporto gerbėjo širdį“, – intriguojančiai pasaulio apie ralio-kroso čempionatą kalba V. Švedas.

Visos tiesioginės SPORT1 savaitgalio transliacijos:

Šeštadienis

2:00 – NBA: Hjustono „Rockets“ – Dalaso „Mavericks“
13:00 – ATP-250 serijos teniso turnyro Bukarešte pusfinaliai
19:00 – Rusijos „Premier“ futbolo lyga: „Krasnodar“ – Maskvos „Lokomotiv“
21:00 – Ispanijos ACB lyga: „Sevilla“„Unicaja“ (pertraukoje: „Excelsior“ – PSV)
22:45 – Olandijos „Eredivisie“ futbolo čempionatas: „Excelsior“ – PSV (nuo 2 kėlinio)

Sekmadienis

12:00 – Atvirasis Lietuvos Muay Thai čempionatas
13:30 – ATP-250 serijos teniso turnyro Bukarešte finalas
15:30 – Olandijos „Eredivisie“ futbolo čempionatas: „Zwolle“ – „Ajax“
16:00 – Pasaulio ralio-kroso čempionato pirmas etapas Portugalijoje
22:30 – NBA: San Antonijaus „Spurs“ – Los Andželo „Clippers“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)