Šis 20-metis lenktynininkas jau yra penkis kartus Lietuvos čempionas, o CIK-FIA Europos čempionate Paulius dalyvauja jau trečią kartą. Šį kartą ant nugalėtojų pakylos lietuvis nelipo – „Second chance“ važiavimuose, kuriuose kovojama dėl patekimo į finalą, P. Paškevičius finišavo 13-as iš 32-jų šio važiavimo dalyvių. Norint patekti į finalą Pauliui reikėjo finišuoti šeštam. Tačiau komanda liko patenkinta padarytu įdirbiu ir stabiliais rezultatais.

Sarno trasa yra 40 kilometrų piečiau Neapolio. Jos rato ilgis – vienas kilometras ir 700 metrų. Trasos plotis – 9 metrai. Po pirmos tiesiosios prieš Senos posūkį, „KZ2“ klasės kartingai skrieja maždaug 200 kilometrų per valandą greičiu. Europos čempionate – milžiniška konkurencija, čia važiuoja panašaus pajėgumo sportininkai. Pavyzdžiui pusfinalyje į vieną sekundę rato įveikimo laiko „sutelpa“ daugiau nei trisdešimt sportininkų.

Paulius Paškevičius
„Tai labai greita trasa. O mums nepavyko pasiekti, kad karbiuratoriai tiektų visiems sūkių diapozonams tinkama kuro mišinį. Paprastai sakant, mano kartingas vietomis „netraukė“ taip, kaip norėjosi. Tačiau mes dirbome, kiekvieną važiavimą rezultatai gerėjo. Baigėme visus važiavimus, nepatekau į jokią „mėsmalę“. Kvalifikaciniuose važiavimuose mano laikas buvo jau sekunde geresnis, nei laisvose treniruotėse, juose savo grupėje aš buvau tryliktas, bendrai likau 51-as. Dabar mūsų komanda jau žino ko trūksta mūsų technikai, tad parvažiavę į Lietuvą galėsime tinkamai ruoštis Europos čempionato antro etapo varžyboms, kurios Ispanijoje vyks jau gegužės mėnesį. Tad viskas dar prieš akis“, – pastebėjimais po finišo Sarno trasoje dalinosi P. Paškevičius.

Antras CIK-FIA Europos čempionato etapas vyks Zuera trasoje Ispanijoje, gegužės 21-24 dienomis. Tad pasiruošimo šioms varžyboms „Paske Racing“ ekipai liko vos mėnuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją