P. Paškevičius – puikiai žinoma asmenybė Lietuvos kartingo aistruoliams. 20-metis jau yra penkis kartus Lietuvos čempionas. Na o CIK-FIA Europos čempionate Paulius lenktyniaus jau trečią kartą. „Kartingas – tai visas mano gyvenimas. Šis sportas mane lydėjo nuo mažens, aš užaugau trasose. Ir džiaugiuosi tokiu gyvenimu kiekvieną kartą išvažiuodamas į lenktynių trasą“, – aistros šiam sportui neslepia P. Paškevičius.

Sarno trasa – viena greičiausių

Sarno trasa yra 40 kilometrų piečiau Neapolio. Jos rato ilgis – vienas kilometras ir 700 metrų. Trasos plotis – 9 metrai. Ne vieną kartą Sarno trasoje lenktyniavęs „Paske Racing“ komandos pilotas pastebi, kad tai itin greita ir ganėtinai sudėtinga trasa.

„Tai itin greita trasa, viena greičiausių Europos čempionate. Čia yra ilgų tiesiųjų. Įsivaizduokite, su KZ2 klasės kartingu vietomis čia skrieji 200 kilometrų per valandą greičiu. Ši trasa reikalauja milžiniško tikslumo, neatleidžia klaidų“, – pastebėjimais apie Sarno lenktynių trasą dalinasi P. Paškevičius.

Galingiausia technika ir šou žiūrovams

Europos kartingo čempionate važiuojantis P. Paškevičius pastebi, kad galingiausios KZ2 klasės technika yra savotiška kartingo „F1“. Visi stabdomi ratai, šešių pavarų dėžė ir motorai su aukštu forsavimo laipsniu šios klasės bolidams suteikia itin daug galimybių.

„KZ2 klasės karto variklio galia siekia 50 AG. Ir tai yra lengvutis „kovinis“ aparatas. Tokio karto galios ir svorio santykis yra toks pats, kaip ir lenktynėms paruoštuose „Porsche“ automobiliuose. Tad tokių kartų važiavimai atrodo tikrai įspūdingai. CIK-FIA Europos čempionato lenktynes paprastai stebi itin daug žiūrovų. Jiems tai puikus greičio ir sportinės kovos spektaklis. Štai Italijoje, į kurią dabar išvykstu, šis sportas yra itin populiarus. Tokiose varžybose gausų dalyvių būrį, kovojantį dėl šimtųjų sekundės dalių stebi pilnos tribūnos sporto aistruolių“, – sako lenktynininkas P. Paškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)