Daugiau laisvo laiko lenktynininkams reiškė daugiau ekskursijų. Jie ne tik iššniukštinėjo ELMS varžyboms pasiruošusių konkurentų garažus, bet ir sekmadienį toje pačioje trasoje vykstančio Pasaulio ištvermės lenktynių čempionatui (WEC) besiruošiančių geriausių pasaulio lenktynininkų, kurių dauguma dalyvauja ir Le Mano 24 valandų lenktynėse, dirbtuves.

Tarp jų buvo ir Markas Weberis, taip pat automobiliai, kurie labiau paminklai inžinerijai nei transporto priemonės.

„Labai įdomu stovėti čia ir žinoti, kad už tai nieko didesnio, nieko geriau, tobuliau ir greičiau nebėra. Labai geras jausmas“, — sakė D. Matijošaitis.

ELMS ir yra pirmas žingsnis to link. D. Matijošaitis ir jo komandos draugai šeštadienį varžysis dar su 33 komandomis. 12 iš jų vairuos LMP2 klasės bolidus, 9 LMGTE ir 6GTC klasių monstrai. Dėl galimo kelialapio į 24 valandų lenktynes lietuvis konkuruos su dar 6 LMP3 klasės komandomis.

LMP2 klasėje daugiausiai – „Oreca 03R“ bolidų, o LMGTE ir GT klasėse – „Ferrari F458 Italia GT3“, „Porsche 911 RSR“.

Nors „Ginetta“ trečiadienį ir neatkeliavo į komandos rankas, bet mechanikai nestovėjo be darbo. Jie turėjo įsirengti garažą, sumontuoti kuro pylimo įrangą, kuri, pasitelkusi didžiulį slėgį, supila keliasdešimt litrų per 10 sekundžių.

Lietuviams atiteko antrasis garažas, šalia praėjusių metų Le Mano 24 valandų LMP2 klasės nugalėtojų „Jota Sport“ komandos ir varžybų teisėjų štabo. „SVK by Speed Factory“ komandos vadovas Dalius Steponavičius juokavo, kad tai paslauga naujokams, kad nereikėtų toli vaikščioti mokėti baudų.

Atėjus vakarui ir sutvarkius reikalus Silverstone trasoje komanda išsiprašė dar pasitreniruoti su lenktynių simuliatoriumi šalia trasos įsikūrusiame lenktynininkų rengimo centre. Ten D. Matijošaitis ir Jesus Fusteris praleido porą valandų virtualiai sukdami ratus Silverstone trasoje.

Į simuliatorių buvo suvesti „Ginetta“ duomenys, kad ši treniruotė būtų kuo panašesnė į realų pasaulį. D. Matijošaičiui patarimus dalijo Johnas Prattas, 15 metų treniravęs kėbulinių automobilių sporto žvaigždę Andy Priaulxą, kurį D. Matijošaitis šeštadienį sutiks ir lenktynių trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją