Visų pamėgtame ir vėl veikiančiame Dvarkiemyje susirinko autosporto mėgėjai, kurie turėjo galimybę palepinti savo akis nepaprastai geru reginiu bei įspūdingais drifto bolidais. Nors oras buvo itin nepalankus, visgi tikrieji šonaslydžio fanai nepabūgo ir stebėjo „šokius lietuje“. Žvarbus vėjas ir stiprus lietus pasunkino pilotų darbą slysti šonu, tačiau nei vienas iš dalyvių nepasidavė ir kovojo iki pat galo.

Geltoną BMW E30 taksi bolidą vairuojantį Benediktą Čirbą tebebuvo aplipusios negandos nuo praeitų etapų: šį kartą pradėjus važiuoti, automobilis sustojo trasos viduryje ir nesugebėjo pajudėti iš vietos, tad pasirodymą teko stabdyti iki porinių važiavimų, kol bolidas buvo suremontuotas.

Artūras Ravluškevičius, „D1Sport“ komandos narys, taip pat susidūrė su bėdomis vairuojant „Nissan“ markės automobilį, tad reikėjo jį keisti į kitą. Adą, atstovaujantį „Adasdrift“ komandai, taip pat pavedė jo vairuojamas BMW E30, mat nutrūko svirtis. Poriniuose važiavimuose pasitaikė pora kontaktų, o dėl slidžios dangos dauguma treniruotės metu išlėkdavo iš trasos nesuvaldę galingų automobilių.

Kaip ir buvo spėjama, „D1Sport“ komandos nariai itin pasižymėjo – „Nissan S14“ vairuojantis Gediminas Levickas tapo Žiemos taurės finalo nugalėtoju, bendroje įskaitoje surinkęs 93 taškus. Antrą vietą pelnė „D1Sport“ komandos pilotas Kastytis Alekna, vairavęs „Nissan S13“, o garbingoje trečioje vietoje – Tomas Liūtkevičius, vairuojantis BMW 328 automobilį.

„D1Sport“ komandos vyriausiasis pilotas K. Alekna renginiui pasibaigus dėkojo visiems susirinkusiems ir neišsigandusiems blogo oro.

Kadangi žiemos sezonas pasibaigė, pilotai sparčiai kimba į darbus ir rengia savo bolidus naujam sezonui, kuris prasidės jau balandžio 25-tąją dieną pajūrio mieste – Klaipėdoje. Šįkart tai bus Semi – PRO lygos varžybos, kur stipriausi iš stipriausiųjų aiškinsis, kas iš jų geriausias ir kieno bolidas greičiausias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją