Vienu sėkmingiausių „Peugeot“ modelių tapęs „Peugeot 208“ Ženevoje buvo pristatytas prieš tris metus. Nuo to laiko jo jau parduota daugiau nei milijonas vienetų, jis yra tapęs vienu iš pagrindinių B-segmento modeliu ir šiemet pristatomas su labiau sportine išvaizda ir naujais varikliais.

Naujuose „Peugeot 208“ „PureTech“ ir „BlueHDi“ technologijos varikliai išskiria rekordiškai mažą CO2 kiekį, kuris siekia 79 g/km, o degalų sąnaudos yra žemiausios šioje klasėje – vos 3 l/100 km. Variklių pasirinkimą sudaro šeši variantai. Galima rinktis tarp mechaninės ir pusiau automatinės pavarų dėžių.

„Peugeot“ geriausiai parduodamas 208-asis modelis įgijo naują sportiškesnę ir stilingesnę išvaizdą. Automobilio priekinė dalis yra dar dinamiškesnė ir sportiškesnė, nes į priekinį buferį integruotos platesnės apdailos grotelės. Išskirtiniai dviejų atspalvių priekiniai žibintai suteikia automobiliui ryškesnį žvilgsnį ir stilingesnę išvaizdą. Nuo šiol modelio standartinei įrangai priklauso LED galiniai žibintai su 3D sprendimu, vizualiai imituojantys liūto nagučius. Be to, siūloma 208-ojo judėjimą mieste palengvinanti patogumo ir saugos įranga „Active City Brake“, „MirrorScreen“, galinė parkavimo kamera ir parkavimo pagalbos sistema.

„Peugeot 208“ yra vienas iš pirmųjų segmento modelių, dėl kurių visiems tapo prieinama jutiklinio ekrano technologija – daugiau nei 80 proc. parduotų 208-ojo versijų yra su dideliu 7 colių jutikliniu ekranu. 208-asis savo segmente – vienas iš nedaugelio hečbekų, aprūpintų „Park Assist“ aktyvaus parkavimo sistema, suteikiančia galimybę automobilį automatiškai priparkuoti šonu ir lygiai taip pat išvažiuoti iš parkavimo vietos.

Visos 208-ojo versijos turės naujo dizaino ratlankius. Kaip papildoma įranga siūlomi skirtingo tipo 16 ir 17 colių prabangūs lietieji ratlankiai: dažyti, su deimantinio šlifavimo arba lazerinio graviravimo apdaila. Spalvų pasirinkimą papildo ryškūs atspalviai, o chromuoti šoniniai veidrodėliai dabar jau nuo trečio lygio priklauso standartinei įrangai.

Rinkoje „Peugeot 208“ pasirodys šių metų birželio mėnesį. Modelio kainininkas startuos nuo 10 000 euro ribos ir Baltijos valstybėse papildomai bus siūloma dar ir penkių metų pratęsta gamyklos garantija.

Trys koncepcijos

Ženevoje esantį savo stendą „Peugeot“ yra suskirsčiusi į tris dalis: „GT line“ dalyje eksponuojami „Peugeot“ 208-asis, 308-asis, 508-asis ir RCZ modeliai; „Sport“ dalyje eksponuojami „Peugeot“ 308-asis ir „308 SW GT“, „RCZ R“ ir „208 GTi“ bei po 25 metų pertraukos Dakaro ralyje dalyvavę „Peugeot 2008 DKR“ modeliai; technikos stende pristatomi nauji ir taupūs varikliai.

Iš koncepcinių automobilių „Peugeot“ pristato anglies pluošto kėbulą turintį automobilį „Onyx“, prabangų sedaną „Exalt“ ir miesto visureigių ateities modelius „Quartz“.
Peugeot Quartz koncepcija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)