Apie kelis koncepcinius modelius jau rašėme – jie buvo pristatyti Ženevos automobilių parodos išvakarėse. Na, o kad jie išties efektingos išvaizdos, patvirtino ir didžiulis smalsuolių būrys aplink juos. Bene daugiausiai dėmesio sulaukė koncepcinis SUV „Seat „20V20“, nemažiau smalsuolių sutraukė ir „Volkswagen Sport Coupe GTE“. Iš labiau įprastų modelių buvo pristatyti padidintą prošvaisą turintis „Passat Alltrack“, visiškai naujas „Touran“ ir atnaujintas „Sharan“. „Audi“ stende didžiausios žvaigždės – naujas „Audi Q7“, antros kartos „Audi R8“ su V10 motoru (610 AG, 3,2 sek. iki 100 km/val.) ir sportiškasis, net 367 AG „RS3 Sportback“, iki 100 km/val. įsibėgėjantis vos per 4,3 sekundes.

Tačiau ne visi viliojo ryškiausiomis spalvomis – BMW šioje parodoje pristatė dar vieną šeimyninį automobilį. Šįkart – net septynių vietų 2 serijos BMW „Gran Tourer“, kuris yra lyg vyresnysis pernai debiutavusio mažesniojo „Active Tourer“ brolis, varomas priekiniais ratais ir turintis skersai sumontuotą variklį. Dar prieš penkerius metus apie tokius modelius bavarų gamoje nedrįsdavo pagalvoti net didžiausi eretikai. Čia pat – ir atnaujintas 1 serijos BMW.

Mercedes-Benz“ stende bene ryškiausia naujiena – tiems, kam neužtenka didžiausio S klasės „Mercedes“ siūlomas „Mercedes-Maybach S600 Pullman“. Nuo šiol „Maybach“ vardas bus naudojamas drauge su „Mercedes“ – gamintojas iš Štutgarto taip ir „neišsuko“ atskiro „Maybach“ prekinio ženklo, prekyba automobiliais šiuo vardu vyko vangiai, tad nuspręsta nuo šiol šiuo vardu krikštyti prabangiausius S klasės modelius. Dar vienas itin daug dėmesio sulaukęs modelis – šiais laikais madingų SUV ir kupė mišinys „GLE Coupe“, neabejotinai taikantis į BMW X6 pirkėjų širdis ir pinigines.