Geriausi „TopGear Lietuva“ palaikomų lenktynininkų pasiekimai – trečia, penkta ir vienuolikta vietos atrankos važiavimuose bei greičiausiai įveiktas ratas pirmo važiavimo metu. Varžybose, kuriose dalyvavo net 56 sportininkai iš 4 kontinentų, G.Grinbergui ir T.Vaitekūnui pavyko iškovoti kelialapius į pagrindinį finalą, D.Vavilovas startavo B finale.

Pirmosios sezono treniruotės ir varžybos parodė, kad Lietuvos sportininkai žiemą nesnaudė ir gerai pasiruošė prasidedančiam varžybų maratonui. G.Grinbergas ir D.Vavilovas jėgas ir miklumą tobulino Sostinės ledo ritulio akademijos treniruotėse, T.Vaitekūnas stiprėjo lengvosios atletikos ir šaudymo pratybose. O tvirtybės ir geros reakcijos šiemet kartingo lenktynininkams tikrai prireiks daugiau nei bet kada iki šiol.

„Tarptautinė automobilių sporto federacija du metus bandė išspręsti labai svarbią užduoti – kaip išvengti didelių avarijų kartingo sporte. Buvo pasirinktas labai paprastas, bet efektyvus būdas, specialus priekinio aptako tvirtinimas. Net ir po menko smūgio, aptakas pasislenka žemyn, bet visai nenukrenta. O tai jau ženklas teisėjams, kad sportininkas buvo atsitrenkęs į varžovo kartingo galą, nors bet kokie kontaktai lenktynėse draudžiami. Jei po lenktynių į uždarą parką atvažiuoji su tokiu pažeidimu, tavęs laukia 30 sekundžių bauda ir automatiškas kritimas į rikiuotės galą. Jokių išimčių nenumatyta. Viso savaitgalio metu šios taisyklės aukomis tapo dešimtys lenktynininkų. Viename atrankos važiavime pažeistas aptako tvirtinimas G.Grinbergą stumtelėjo iš 10 į 19 bendros įskaitos vietą (po 3 atrankos važiavimų), o D.Vavilovui teko net du kartus susitaikyti su skirta bauda. Bendrai naujovę beveik visi lenktynininkai vertina teigiamai. Labai sumažėjo skaudžias pasekmes turinčių avarijų, visos Žiemos taurės metu nebuvo nei vieno kartingo virtimo. Aišku, netrūko ir kuriozų. Mini Rok klasės finalą laimėjęs G.Fusco nesulaikė ašarų, kai jau po finišo, neatsargiai įvažiavęs į techninio patikrinimo zoną pažeidė aptaką. Teisėjai buvo griežti, skyrė 30 sekundžių baudą ir nugalėtojas liko rikiuotės gale“, - pasakojo „Columbia Racing by WTR“ komandos vadovas Darius Grinbergas.

2015 metų Žiemos taurės finale iš „Columbia Racing by WTR“ lenktynininkų geriausiai pasirodė Tomas Vaitekūnas, finišavęs 17 vietoje. Gustas Grinbergas buvo 18, o Danielius Vavilovas B finale klasifikuotas 17. Kitas komandos startas Italijoje numatytas kovo 14-15 dienomis.

Lietuvos jaunųjų kartingo lenktynininkų komandą „Columbia Racing by WTR“ remia Olimpinė loterija „Perlas“, VĮ „Oro navigacija“, UAB „Himėja“, Tarptautiniai Lietuvos oro uostai, SPA Vilnius Sana, Columbia ir Pro Diaxo.