„Columbia Racing by WTR“ tarptautinei komandai atstovaujantys ir „TopGear Lietuva“ palaikomi sportininkai sezoną pradeda Italijoje Lonato trasoje vykstančiose Žiemos taurės lenktynėse. 20 kartą rengiamas didžiausias pasaulyje žiemą vykstantis kartingo festivalis sukvietė 253 lenktynininkus iš 36 šalių. „Columbia Racing by WTR“ sportininkai varžysis „Mini Rok“ kategorijoje, kurioje startuos net 56 lenktynininkai.

Žiemos taurė yra ir pirmasis krikštas didžiausiai šių metų sensacijai, lenktynių pasaulio senbuvei ir kartu debiutantei, „BirelArt“ kompanijai, kurios techniką naudos ir raudoną-baltą-juodą spalvas gins Lietuvos lenktynininkai. 2014 metų pabaigoje jėgas sujungus legendinei kartingo technikos gamintojai „Birel“ ir ne mažiau sėkmingai lenktyninių formulių čempionatuose dalyvaujančiai „ART GP“ komandai, gimė „BirelArt“ – precedentų neturintis projektas, suteikiantis galimybę sportininkams kilti karjeros laiptais ir naudotis aukščiausios klasės profesionalų patirtimi bei globa.

„ART GP“ vadovauja Tarptautinės automobilių sporto federacijos prezidento Jeano Todto sūnus Nicolas, iki šiol esantis „Formulės 1“ žvaigždžių Felipe Massa ir Pastoro Maldonado vadybininku. Jo komandos spalvas gynė pasaulio čempionai Sebiastianas Vettelis, Luisas Hamiltonas. Nico Rosbergas, Jules Bianchi, Valtteri Botas, Sebastienas Buemi, Lucas Di Grassi, Paulas Di Resta, Romainas Grosjeanas, Estebanas Gutierrezas, Nico Hulkenbergas, Kamui Kobayashi, Adrianas Sutilas – štai tokioje draugijoje šiemet atsidūrė ir „Columbia Racing by WTR“ lenktynininkai.

„BirelArt“ savo dėmesį iškart nukreipė į pačias automobilių sporto ištakas – kartingą. Jie nori įžvelgti talentus pačioje jų karjeros pradžioje. Todėl buvo įkurta ir „BirelArt Akademija“, kurios programoje dalyvauja ir mūsų komandos lenktynininkai. Jų viso sezono rezultatus ir progresą stebės automobilių sporto specialistai. Šį savaitgalį vyksiančiose Žiemos taurės lenktynėse tarp 56 „MiniRok“ dalyvių mes vieninteliai naudosime „BirelArt“ techniką ir tai puiki proga atkreipti į save dėmesį. Beje, tai mes jau ir padarėme. Ketvirtadienį lankiausi „BirelArt“ gamykloje šalia Milano ir iškart sulaukiau sveikinimų dėl gero mūsų sportininkų pasirodymo pirmosiose treniruotėse. Buvau nustebintas, kad jie gerai pamena ir mūsų pernykščius pasiekimus Lenkijos čempionate, žino, jog šiemet sieksime aukščiausių tikslų ir Lietuvos kartingo čempionate. Beje, italai perduoda linkėjimus ir mūsų komandos jauniausiam lenktynininkui, septynmečiui Ąžuolui Jotautui, šiemet debiutuojančiam Lietuvos čempionate. O lenktynėse Italijoje konkurencija milžiniška, dalyvauja geriausi pasaulio pilotai, tad jau vien patekimas į greičiausių penkioliktuką būtų didžiulis pasiekimas. Žinoma, treniruočių važiavimai, tai dar ne pagrindinės lenktynės. Visą savaitgalį mūsiškiai kovos kvalifikaciniuose važiavimuose, atrankos lenktynėse. Ir tik sekmadienį laukia finalai, kurie, tikimės, bus sėkmingi“, – optimistiškai buvo nusiteikęs „Columbia Racing by WTR“ komandos vadovas Darius Grinbergas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją