Kaip ir pridera tokia proga – varžybų vietą apšvietė po kūgeliais degančios žvakės.

Portalo „autoledi.lt“, „GirlsGear.lt“, vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“ bei ekspromtu sukurtos „Vėjo sesių“ rinktinės narės taip įsitraukė į kovą su sekundėmis, kad nekreipė dėmesio nei į žvarboką vėją, nei į pasiutusiai greitai lekiantį laiką. Kai po beveik trijų valandų teisėjai pareiškė turintys galutinius rezultatus, kai kurios merginos atrodė dar tik pagavusios sportinį azartą.

Iš tiesų, pirmą kartą įveikusios trasą tarp PPC „Ozas“ stoge styrančių ventiliacijos kaminų ir apšvietimo stulpų, antrą kartą visos damos rezultatus gerino bent po 2-3 ar netgi 5-6 sekundes. Kelios merginos lėkė tokiu tempu, kad patys trasą ruošę N40 vyrukai sunerimo ar su visiškai nepažįstamu automobiliu (techniką renginiui paskolino „Nissan Nordic Europe OY“) patys sugebėtų viską padaryti taip šaltakraujiškai ir tiksliai?

Kita vertus, atidžiau pastudijavus, kas atvyko į varžybas, abejonių ar elektroninė laiko fiksavimo įranga nestreikuoja, nekilo: Agnė Lauciuvienė jau keletą metų sukasi Lietuvos ralio čempionate, Iveta Slaboševičiūtė – nuolatinė žiedinių lenktynių dalyvė, Olga Židovlenkova slalomo trasose lenkia daugybę vaikinų. Mėgėjiškų automobilių varžybų dalyviams puikiai žinomos Natalija Lizunova, Jolita Pavilionienė, Viktorija Timofejeva, Inesa Gudavičė ir keletas kitų merginų, savo vairavimo technika tik patvirtino seną tiesą – norint išmokti geriau valdyti automobilį, reikia to mokytis.

Galutinius rezultatus šiek tiek pakoregavo antroji varžybų rungtis. Iš slalomui skirto „Nissan Pulsar“, persėdus į „Nissan Leaf“ teko įveikti kliūčių ruožą vadovaujantis tik elektromobilio vaizdo kamerų fiksuojama informacija – automobilio stiklas buvo aklinai uždengtas. Jei važiuoti gyvatuką pirmyn visoms sekėsi neprastai, tai įsijungus atbulinę pavarą „veidrodinis“ efektas kai kurias merginoms gerokai trikdydavo. Būtent čia nugalėtojo asmeninėje įskaitoje titulą paliko Justė Šimkutė, žaibu įveikusi klasikinio slalomo trasą.

Geriausiai su užduotimis abiejose trasose susitvarkė ir pergalę šventė jau minėta Iveta Slaboševičiūtė. Nuo jos viso labo sekunde su trupučiu atsiliko Inesa Gudavičė, o trečią vietą užėmusi Agnė Lauciuvienė sidabrinei varžovei pralaimėjo vos 5 šimtąsias sekundės dalis. Dešimčiai šauniausiai vairavusių merginų dovanas skyrė PPC „Ozas“.

Komandinėje įskaitoje, triumfavo „autoledi.lt“ rinktinė, antros liko „GirlsGear.lt“ merginos, o trečios – vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“ damos.