2015 m. „Alpine“ nusprendė siekti dar daugiau ir savąjį „Alpine A450b“ išleisti į visus aštuonis FIA Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato (FIA WEC) etapus, iš kurių svarbiausias – 24 valandų Le Mano lenktynės.

„Mums šis pasaulio čempionatas – visiškai naujas iššūkis, – teigia „Alpine“ generalinis direktorius Bernardas Ollivieris. – Kadangi sieksime savo vardą garsinti būtent LM P2 klasėje, kontekstas bus tikrai kitoks. Turėsime progą ne tik toliau mokytis, bet ir pademonstruoti savo gebėjimus tose šalyse, kurios mūsų prekės ženklui itin svarbios. Taigi, ši lenktynių programa bus ypač naudinga kuriant pasaulinį „Alpine“ įvaizdį.“

„Komandos laukia aštuonerių lenktynių sezonas, įskaitant Le Maną, todėl nuolatinis mūsų palydovas šįmet bus žodis „ištvermė“. Išnagrinėję taisykles, supratome, kad būtina gerai apmąstyti, kas vairuos, todėl be Nelsono Panciatici ir Paulo-Loupo Chatino į komandą pakvietėme Vincentą Capillaire – puikų „sidabrinio“ statuso vairuotoją, kurį stebėjome jau senokai ir kuris pernai pasirodė taip, kad norėjosi dirbti būtent su juo. Nė kiek neabejoju, kad ši Prancūzijos vairuotojų trijulė taps tikrai galinga komanda!”, – sakė „Signatech-Alpine“ komandos direktorius Philippe Sinaultas.

2014 m. ELMS lenktynių nugalėtojui ir paskutinėse birželio mėn. 24 valandų Le Mano lenktynėse LM P2 klasėje ketvirtuoju finišavusiam V. Capillaire suteiktas „Signatech-Alpine“ komandos „sidabrinio“ vairuotojo statusas, o N. Panciatici ir P. L. Chatinas tapo atitinkamai „platininiu“ ir „auksiniu“ vairuotoju.

Oficialūs pasaulio čempionato testai, kurie paprastai vyksta prieš prasidedant sezonui, numatyti kovo 27–28 d., Pietų Prancūzijoje esančioje Paul Richard trasoje.

2015 m. FIA WEC čempionato kalendorius

Balandžio 12 d.: 6 valandų „Silverstone“ lenktynės (Jungtinė Karalystė)
Gegužės 2 d.: 6 valandų „Spa-Francorchamps“ lenktynės (Belgija)
Birželio 13–14 d.: 24 valandų Le Mano lenktynės (Prancūzija)
Rugpjūčio 30 d.: 6 valandų „Nürburgring“ lenktynės (Vokietija)
Rugsėjo 19 d.: 6 valandų „Circuit of the Americas“ lenktynės (Teksasas, JAV)
Spalio 11 d.: 6 valandų „Fuji“ lenktynės (Japonija)
Lapkričio 1 d.: 6 valandų Šanchajaus lenktynės (Kinija)
Lapkričio 21 d.: 6 valandų Bahreino lenktynės (Bahreinas)

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją