Neseniai D. Matijošaitis paskelbė, kad traukiasi iš ralio varžybų ir mįslingai užsiminė, kad „planuoja išplaukti į platesnius vandenis“.

„Dabar galvoju apie žiedines lenktynes užsienyje dvejiems metams į priekį. Bet apie tai – vėliau, kai ant sutarčių bus sudėlioti visi parašai“, – sausio pabaigoje sakė kaunietis.

Patikimų DELFI šaltinių žiniomis, D. Matijošaitis jau pasirašė sutartį su Ispanijos komanda „Speed Factory Racing“.

„Nėra dūmų be „gazo“. Bet kol kas nieko plačiau komentuoti nenoriu. Daugiau žinių bus visai netrukus“, – apie pasklidusią informaciją kol kas nenorėjo plačiau kalbėti D. Matijošaitis.

„Speed Factory Racing“ daugiau kaip septynerius metus vadovauja lietuvis Dalius Steponavičius. Ši ekipa 2015-aisiais startuos Europos „Le Mans“ lenktynių serijoje (ELMS), kurią sudaro penki etapai. Iki pirmųjų lenktynių Silverstoune liko du mėnesiai.

Apie prasidėjusį D. Matijošaičio ir „Speed Factory Racing“ komandos bendradarbiavimą įrodo ir vaizdo įrašas, kurį prieš porą dienų lenktynininkas patalpino savo youtube.com paskyroje. Jame matyti, kaip D. Matijošaitis Ascari (Ispanija) trasoje sausio viduryje išbandė „Speed Factory Racing“ komandos „Radical“ bolidą.

„Speed Factory Racing“ komanda „Le Mans“ serijoje važiuos „Ginetta Juno“ LMP3 klasės automobiliu, kurį varys V8 5.0 l „Oreca“ kompanijos ruoštas „Nissan“ variklis. D. Steponavičius neseniai patvirtino, kad komandos automobilį pilotuos trys lenktynininkai, iš kurių du yra ekipos senbuviai – tai Lietuvoje žinomas latvis Konstantinas Calko, pernai pasiekęs 1000 km lenktynių Palangoje trasos rekordą, ir ispanas Jesus Fusteris. Dėl trečiojo lenktynininko D. Steponavičius svarstė keletą kandidatūrų, tačiau jau greitai turėtų būti oficialiai patvirtinta, kad juos taps D. Matijošaitis.

Ispanijos komanda šiemet turėtų pasirodyti ir 24 valandų Le Mano lenktynėse, kurios šiemet vyks birželio 13-14 d. „Esame pakviesti dalyvauti oficialiuose LM24H testuose, po kurių tiek mūsų pilotai, tiek komanda gaus vadinamąsias super licenzijas. Aš sau keliu maksimalius tikslus – per kelerius metus būti tarp tų 56 komandų pasaulyje, kurios prileidžiamos prie „Le Mans 24H“ lenktynių“, – neseniai interviu yra sakęs komandos vadovas D. Steponavičius.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)