Komentuodamas šį pasirinkimą D. Jocius teigė, starto pozicijos pasirinkimas vasaros ir žiemos raliuose skiriasi gana radikaliai: pirmi automobiliai ne tik valo kelią, pašiaušia ledo paviršių, tačiau kai kuriose vietose prasikasa iki žvyro, todėl sukibimas būna pastebimai geresnis.

„Bandomasis GR pakankamai tiksliai atspindi tą kelių konfigūraciją, kuria pasižymi visi Aukštaitijos krašte vykstančio „Halls Winter Rally“ specifiką – „dopai“ siauruose keliuose, nėra itin greiti, tačiau labai techniški, su daug „šokamų“ tramplinų. Daug pavojingų vietų, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo visai „nekaltai“, – tvirtino D. Jocius.

Antrą geriausią rezultatą pademonstravę Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu vadovaujasi tokia pat logika ir pasirinko 9-ą starto vietą. Treti bandomajame GR ir aštunti starte uteniškis Martynas Samsonas su Mindaugu Varža.

Septintas – praėjusių metų Lietuvos ralio čempionai – Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas.

Toliau link pirmos pozicijos rikiuojasi Vaidotas Žala, Vytautas Švedas, Dominykas Butvilas, Giedrius Notkus ir galiausiai antrą starto vietą rezervavęs svečias iš Rusijos Igoris Bulancevas.

Iš pirmos starto rikiuotės pozicijos ralį pradės kaimynų lenkų tandemas – Kamilas Butrukas ir Bartoszas Dzienisas. Pirmame greičio ruože lenktynininkai startuos penktadienį, 19 val.