Nudažyti firminėmis klubo spalvomis šalies pirmenybėse startuos net septyni „koviniai“ automobiliai. Antradienį N40 vyrų autoklubas savo techniką pademonstravo Europos aikštėje šalia Vilniaus miesto savivaldybės.

Algirdas Kazlauskas
„Mūsų komanda varžysis beveik visose klasėse ir savo atstovų neturėsime tik vienoje klasėje, tad galime drąsiai kalbėti, kad taikomės į šių metų Lietuvos ralio čempionato komandinės įskaitos nugalėtojus“, – spaudos konferencijoje sakė N40 klubo krikštatėvis Algirdas Kazlauskas.

Kaip ir pernai, jis važiuos „Subaru Impreza WRX STI“ bolidu ir varžysis N4 klasėje. Po praėjusio sezono nuotykių su įvairiais šturmanais, šiemet Algirdas šiuo klausimu žada būti stabilesnis – jam talkins patyręs kolega Žilvinas Juršys.

„Jis pažadėjo mane išmokyti važiuoti, tad galiu garsiai pasakyti – jeigu nelaimėsiu ralio Utenoje, žinote ką reikia kaltinti“, – juokaudamas į naująjį šturmaną rodė A. Kazlauskas.

N40 komandos pažiba – „Mitsubishi Lancer EVO X“. Pačių galingiausių, keturiais ratais varomų bolidų – L8 – klasėje važiuosiantį automobilį pilotuos Eugenijus Slatkevičius. Jam tai bus pirmasis sezonas karjeroje, o debiutantui naštą bandys palengvinti šturmanas Andrius Petruškevičius.

Prie klubo prisijungė į ralį grįžtantis A. Gimžauskas

Tarp Vilniuje pademonstruotų N40 automobilių buvo ir „Renault Clio Sport“, kuriuo SG klasėje važiuos po kelių metų pertraukos į ralį sugrįžtantis patyręs Lietuvos lenktynininkas Audrius Gimžauskas, kuriam talkins šturmanas Giedrius Nomeika. Pastaruosius metus jis dirbo kitoje „barikadų“ pusėje – organizavo „300 Lakes Rally“ fiestą ir antradienį prisipažino, kad dar praėjusią savaitę nebuvo tikras dėl savo sugrįžimo į ralio trasas.

Audrius Gimžauskas
„Už tai, matyt, reikia galvą nulenkti mechanikams, kurie sugebėjo paruošti automobilį. Ši avantiūra turi žavesio todėl, kad su tokia mašina mes važiavome prieš 13 metų. Tad kova pirmiausia vyksta su savim, kadangi 4 metus nesu važiavęs varžybose, be to, su šturmanu esame kartu tik vienose varžybose važiavę, bet aš juo tikiu, jis patyręs ir viską daro gerai. Didžiausias „menas“ bus kaip šį standartinį automobilį „pritempti“ iki finišo, ypač turint 49-ą startinį numerį. Tad kol kas keliame uždavinius sau ir negalvojame apie galutinį rezultatą“, – kalbėjo A. Gimžauskas.

N40 klubui taip pat atstovaus dar keli ekipažai. Arvydas Kalėda su sūnumi Aru važiuos BMW 320 automobiliu ir lenktyniaus L9 klasėje, „Renault Clio Kit Car“ pilotuos Ignas Taletavičius, padedamas Dariaus Augūno (L7 klasė), „Volkswagen Golf Kit Car“ vairuos Markas Judzentavičius, jam padės šturmanas Marius Lipnickis (L7 klasė), o SG klasėje su „Volkswagen Golf III“ važiuos Andrejus Bieliauskas su sūnumi Edvinu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)