Abudu naujojo ekipažo nariai vienbalsiai tvirtina, kad debiutas Lietuvos ralio čempionate – jųdviejų seniai puoselėta svajonė. Ją įgyvendinti taps nepalyginamai smagiau startuojant būtent žiemos ralyje.

„Labai norėjosi sezoną pradėti daugelio lenktynininkų itin mėgstamu „Halls Winter Rally“ festivaliu. Iš pradžių mums tai atrodė sunkiai įveikiama užduotis dėl finansinių niuansų. Jau įprasta sakyti, kad ralis yra brangi techninė sporto šaka, tačiau žiemos lenktynės – dar brangesnės. Vien dygliuotos sportinės padangos reikalauja nemažų skaičių dėliojant varžybų biudžetą. Džiaugiamės, kad atsirado žmonių, kurie patikėjo tuo dideliu mūsų užsidegimu ir padėjo pasirengti pirmajam startui“, – pasakoja E. Globytė.

Žiedinėse lenktynėse daugiau kaip penkerius metus dalyvaujanti lenktynininkė pasiryžusi užleisti vairuotojo sėdynę komandos draugui ir persėsti į šturmano poziciją. Jos diktuojamų stenogramų trasoje klausysis taip pat ne vienus metus žiedinėse lenktynėse sėkmingai važiuojantis R. Steponavičius.

„Mes užaugome su automobilių sportu. Mano senelis ir tėtis dalyvavo ralyje, Ernesta – irgi ralisto dukra. Ralis tiesiog įaugęs į mūsų genus. Norime tas dinastijas pratęsti, – šypsosi naujam lenktynininko karjeros etapui besirengiantis R. Steponavičius. – Prisimenu, kaip vaikystėje vis sukiodavausi varžybose. Jei tėtis būdavo užimtas, laiką leisdavau su kitais sportininkais. Vienas jų – Deividas Jocius. Regis, vėl su juo susitiksime, tik šįkart dar smagesnėmis aplinkybėmis – trasoje, kaip varžovai.“

Iki šiol R. Steponavičius ir E. Globytė patirtį žvyro trasose kaupė važiuodami „nuliniu“ ralio saugos ekipažu. Pernai jiedu šitaip įveikė tris čempionato etapus. Paklausti apie keliamus tikslus, debiutantai stengiasi išlikti kuklūs ir pareiškimais apie laimėjimus nesišvaisto.

„Ambicijų mes tikrai nestokojame, bet iki pergalių reikia nuvažiuoti daug kilometrų. Dabar pagrindinis prioritetas – patirtis. Mėginsime mokytis vienas kitą suprasti iš pusės žodžio, nes čia ypač svarbu sklandus ekipažo narių darbas. Iškart į aukštus rezultatus nesitaikysime – verčiau sėkmingai, be didesnių kuriozų, pasiekti finišą. Be to, mūsiškis „BMW 318“ – kone standartinis automobilis, tik su saugos lankais. Su tokiu prieš lyderius nepašokinėsi, bet pirmiems žingsniams profesionalų ralyje jo pakaks. Jau spėjome įsitikinti, kad mūsų važiavimas trasoje sulaukia ir sirgalių simpatijų. Tikrai pasistengsime jų nenuvilti ir žiemos ralyje“, – sako R. Steponavičius.

Paskutines laisvas dienas prieš ralį sportininkai sutartinai leidžia komandos garaže ruošdami automobilį. Prireikė senąsias sėdynes pakeisti saugesnėmis, sutvirtinti kelis mazgus, mat iš „nulinukų“ perėjus į pilnaverčių dalyvių gretas, atitinkamai ir važiavimo tempas bei apkrovos automobiliui teks didesnės. Juolab kad trasoje laukia nemažai šuolių per tramplinus.

Ketvirtadienį ryte lenktynininkai išvyksta į Uteną. Ten jų lauks administracinė ir techninė komisijos, po to – susipažinimas su trasa.

„Bus labai įdomi patirtis. Jei ralio senbuviams kai kurie greičio ruožai jau neblogai pažįstami, tai mums viskas nauja. Vieną ar kitą atkarpą galbūt prisiminsime iš ankstesnių varžybų, kuomet buvome žiūrovais, bet dabar tai jau nieko nereiškia. Teks rimtai padirbėti tuos du kartus pravažiuojant būsimas ralio trasas ir susirašant stenogramą, – su nekantrumu naujo iššūkio laukia E. Globytė. – Pirmieji keturi greičio ruožai penktadienį vakare drieksis tamsoje. Tikiuosi, kad pavyks nepasimesti skaitant stenogramą ir orientuojantis aplinkoje. Jei pradžia bus gera, mėginsime įsibėgėti ir pakovoti bent dėl patekimo į penketuką savo klasėje.“

Automobilių sporto sezoną žiemos ralyje pradėsiantys debiutantai žada neapleisti ir žiedinių lenktynių. E. Globytė nusiteikusi apginti pernai iškovotus Lietuvos čempionės „Open“ klasėje ir Baltijos šalių čempionato bronzininkės titulus. Tuo metu R. Steponavičius planuoja ir toliau talkinti komandos draugui Arūnui Granskui siekiant pergalių ilgų nuotolių žiedinėse lenktynėse.

Naujojo ekipažo nariai kviečia visus ištikimus ralio aistruolius sausio 30-31 d. atvykti į Utenos apylinkes ir juos palaikyti. Pasak lenktynininkų, gerai nusiteikę sirgaliai – tai lyg papildoma pavara sportiniame automobilyje, leidžianti įsibėgėti dar greičiau.

Po metų pertraukos „Lada 2105 VFTS“ vėl skries visu greičiu

Po metų pertraukos šalia Dovilo Čiutelės, į antrojo vairuotojo vietą grįžta Aleksandras Dainys. Raudonuoju „Lada 2105 VFTS“ ralio gerbėjus džiuginantis ekipažas lyg susitarę iškala, kad šiemet bus greitesni nei bet kada anksčiau.

Tėvystės atostogos

Ilgametis Lietuvos automobilių sporto meistro Dovilo Čiutelės šturmanas Aleksandras Dainys pernai ralio varžybose atliko stebėtojo vaidmenį. Laikinai ant vinies pakabino šalmą, į šalį padėjo stenogramą: „Vairuoti dvynukų vežimėlį reikia abiejų rankų“, – juokavo į tėvystės atostogas išėjęs sportininkas.

Tačiau jau šį savaitgalį jis sės atgal į „Žigulį“ ir kartu su Dovilu Čiutele šturmuos snieguotas ir apledėjusias „Halls Winter Rally“ trasas. Aleksandras sako, kad per metus be automobilių sporto jo įgūdžiai nenukentėjo. Atvirkščiai, atsirado daugiau sportinio pykčio: „Pernai visą laiką stovėjau šalia trasos, o Kauno automobilininkų sporto klubo nariai, šturmanai, pastoviai klausinėjo kaip elgtis vienoje ir kitoje situacijoje. Aš jiems padėjau, o tie vis didino norą grįžti į trasą.“ – pasakojo A. Dainys.

Pernai mokė, šiemet vėl demonstruos profesionalumą

Tuo metu lenktynininkas Dovilas Čiutelė džiaugiasi, kad šiemet jis galės važiuoti greičiau nei pernai, mat praėjęs sezonas su Daivanu Pranciuliu tebuvo mokymosi stadijoje, kai lenktynininkas dar ne visiškai pasitiki šturmanu ir ekipažas tik „susidirba“. Nors sezono pabaigoje lenktynininkai jau galėjo važiuoti beveik pilnu greičiu, praėjusių metų žiemos ralis profesionalių lenktynių naujokui Daivanui tebuvo pirmoji klasė.

„Šiemet jau spausime maksimaliai nuo pradžių“, – rėžia Dovilas, ir paklaustas ar nereikės iš naujo su Aleksandru susidirbti tik papurto galva ir besišypsodamas atkerta komandos šūkį „Gazuojam nuo devyniasdešimtųjų“ atitinkančia liaudies išmintimi: „Senas arklys vagos negadina“.

Treniruočių nereikia

Kauno automobilininkų sporto klubo veidas lieka ištikimas savo tradicijomis. „Lada 2105 VFTS“ automobilio paruošimui pirmosioms sezono varžyboms pasilieka savaitę. „Privalau spėti, eilę metų suspėju,“ – visas abejones užtikrintu tonu panaikina Dovilas primindamas, kad jo paties rankomis sukonstruoto „Žigulio“ konstrukcija itin paprasta ir daugumą detalių galima pakeisti ar suremontuoti vos per 5 minutes.

O vos pasukus kalbą apie treniruotes lenktynininkai ją itin greit užbaigia: „Mokančiam nepadės, nemokančiam tuo labiau“, abu nusijuokia. Kaip ir per kiekvienas varžybas – treniruotė bus pirmieji greičio ruožai.

Po metų pertraukos atsikūręs raudonąjį „Žigulį“ pilotuojantis ekipažas pasitiki savo jėgomis. Sako, kad jų tikslas jau šį savaitgalį prasidėsiančioje žiemos greičio fiestoje „Halls Winter Rally“ – pergalė savo įskaitoje. To paties sieks ir visame Lietuvos ralio čempionate ir ne tik. Visą Kauno automobilininkų sporto klubo veiklą kuruojantis Aleksandras Dainys po pirmojo LARČ etapo ketina atskleisti kaip niekada didelius ekipažo planus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)